Kom uit je schuld. ‘Als Dayenne het kan, kun jij het ook’

Dayenne Tempo (35): ‘Ik was een alleenstaande moeder met een geschiedenis van misbruik en schulden. Begin 2013 belden er plotseling twee heren van de Belastingdienst aan. Voor ik het wist, stonden ze binnen. Ik had een torenhoge belastingschuld. Ze kwamen eens kijken wat ik zoal in huis had. Dat was erg intimiderend en confronterend. Toen zei ik tegen mezelf: ik moet hulp zoeken, want dit trek ik gewoon niet. Nu ben ik een vrouw die haar verleden heeft verwerkt. Ik heb de relatie met de kinderen hersteld en mijn schulden aangepakt. Nu kan ik een voorbeeld zijn voor vrouwen zoals ik.’ Lees op komuitjeschuld.nl het hele verhaal van Dayenne en hoe zij de eerste stap zette om uit de schulden te komen.

Hulp bij geldzorgen

Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk hulp krijgen bij hun geldzorgen. De eerste stap naar een oplossing? Eerlijk zijn over de situatie en er met iemand over praten. Iemand die zij vertrouwen. Ook de gemeente Oss (bel 14 0412) of Schuldhulpmaatje (mail schuldhulpmaatje@gmail.com) kan helpen.

Ook jij kunt daarbij helpen

Ken jij mensen die mogelijk geldzorgen hebben? Praat erover. ‘Kom jij eruit?’ is een eenvoudige vraag, waarmee je het gesprek kunt beginnen. Kijk voor verhalen en gesprekstips op www.komuitjeschuld.nl