Kom uit je schuld. ‘Je moet je nergens voor schamen. Het kan iedereen overkomen’

Anneke Sweep (40): ‘Veel mensen denken: je moet eerst diep in de shit zitten, voor je hulp kunt krijgen. Dat is niet zo. Wees er vroeg bij, dan raak je je huis niet kwijt. Er zijn genoeg loketten en instanties die je kunnen helpen. Zelf raakte ik door mijn psychoses steeds verder in de schulden en zwierf ik uiteindelijk over straat. Nu help ik mensen om te voorkomen dat het zover komt.’ Lees op www.komuitjeschuld.nl het hele verhaal van Anneke en hoe zij de eerste stap zette om uit de schulden te komen.

Hulp bij geldzorgen

Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk hulp krijgen bij hun geldzorgen. De eerste stap naar een oplossing? Eerlijk zijn over de situatie en er met iemand over praten. Iemand die zij vertrouwen. Ook de gemeente Oss (bel: 14 0412) of Schuldhulpmaatje (mail: schuldhulpmaatje@gmail.com) kan helpen. Dit vraagt om moed en lef.

Ook jij kunt daarbij helpen

Ken jij mensen die mogelijk geldzorgen hebben? Praat erover. ‘Kom jij eruit?’ is een eenvoudige vraag, waarmee je het gesprek kunt beginnen. Kijk voor verhalen en gesprekstips op www.komuitjeschuld.nl.

Anneke