Chat Veilig Thuis tijdelijk ook in de avond bereikbaar

Laatst gewijzigd op: 05-02-2021

Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen altijd (anoniem) contact opnemen met een medewerker van Veilig Thuis.

Het landelijke telefoonnummer 0800 2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ook kunt u op de website www.veiligthuis.nl chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Tijdens de avondklokperiode kan dat op werkdagen tot 22.00 uur.

Zorgen voor toename huiselijk geweld

De Veilig Thuis organisaties maken zich zorgen over de effecten van de coronamaatregelen op mensen en de toename van geweld in huiselijke kring. Het aantal mensen dat tijdens de coronamaatregelen contact opneemt met Veilig Thuis is gestegen. Het gaat daarbij vooral om mensen die advies vragen, omdat ze vermoeden dat er sprake is van huiselijk geweld in hun omgeving.

Toegestaan huis te verlaten

Is er tijdens de avondklok geweld bij u thuis? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat als dat nodig uw huis. u mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als u zich thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of u bij iemand terecht kunt, bij voorkeur bij u in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om uw huis te verlaten en krijgt u geen boete.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.