Cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’

De bibliotheek Oss organiseert samen met de gemeente een cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’. De cursus is voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Wat is elektronische overheid?

De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGitale IDentiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’.

Wat is de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’?

In de cursus leer je hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je die gebruikt. Daarna leer je hoe je handig informatie vindt en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier ochtenden. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de gemeente Oss.

Voor wie is de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’?

Deze cursus is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. We houden de groep deelnemers expres klein, ongeveer 10 deelnemers per cursus. Zo kunnen we genoeg aandacht besteden aan vragen.

Informatie en aanmelden

Op woensdag 3 april 2019 begint een nieuwe cursus.
Data : woensdagochtend 3, 10, 17 en 21 april 2019
Tijd : 10:00-12:00 uur
Plaats : Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10
Kosten : 15 euro voor het werkboek
Aanmelden : www.bibliotheekoss.nl of bij de infobalie van Bibliotheek Oss

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus neem contact op met Mariëlle Derks van de Bibliotheek Oss, tel. 0412 – 84 20 11 of e-mail md@nobb.nl