Gemeente Oss ondersteunt landelijke campagne ‘Mamaliefde en papaliefde is…’

Laatst gewijzigd op: 23-04-2021

De eerste 1000 dagen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Dat is vanaf de bevruchting totdat een kind twee jaar oud is. Als ouders in die periode stress hebben, kan dat invloed hebben op de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van een kind. Met de campagne ‘Mamaliefde is...’ wil het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) problemen bespreekbaar maken en angst of schaamte om met iemand te praten wegnemen.

Mamaliefde en papaliefde is…

Niets is zo sterk als de liefde van een ouder voor een kind. Tegelijk is de komst van een kindje een grote verandering die kan zorgen voor stress. Bijvoorbeeld over geld, waar je woont, je relatie of de opvoeding. In de tijd van bevruchting tot een kind twee jaar is, hecht een kind zich aan de ouders. De basis voor het zelfvertrouwen, contact maken met andere mensen, oplossen van problemen en zelfs voor het vinden van een baan of een geschikte partner wordt gelegd.

Zorgen? Praat erover!

Heb jij stress door bijvoorbeeld geldproblemen, een onveilig thuis, uit elkaar gaan, vragen over de zwangerschap, bevalling of opvoeding? Daarom is het goed om met iemand over je zorgen te praten. Neem gerust contact op met de Toegang Zorg en Welzijn. Bel 14 0412 (toets 1) of mail naar zorgenwelzijn@oss.nl. Zij kijken samen met jou hoe je het best geholpen kunt worden.

Klik hier om naar de enquête te gaan.