GGD nodigt jongeren uit voor vaccinatie tegen meningokokkenziekte ACWY

Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden' nodigen het RIVM en de GGD Hart voor Brabant jongeren uit om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. In het totaal ontvangen zo'n 60.000 jongeren in onze regio een uitnodiging voor de vaccinatie. Jongeren ontvangen thuis een brief met een oproepkaart van het RIVM. Jongeren geboren in 2001, 2002 en jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 nodigt het RIVM in de komende weken uit. In mei en juni ontvangen jongeren geboren in 2003 en 2005 een uitnodiging.

Vaccinaties inhalen

Vaccineren tegen infectieziekten is in Nederland niet verplicht. Hierdoor kan het dat je bedoeld of onbedoeld een bepaalde vaccinatie mist. Tot de leeftijd van 18 jaar kan je nog kosteloos vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Jongeren die vorig jaar hun prik tegen meningokokkenziekte ACWY hebben gemist, kunnen deze inhalen tijdens deze vaccinatiecampagne. En jonge vrouwen die de vaccinatie tegen baarmoederhalskaker onbedoeld hebben gemist, kunnen deze prik inhalen. Op de dagen dat de GGD vaccineert tegen meningokokkenziekte bieden zij ook de prik tegen baarmoederhalskanker aan. Het vaccin tegen baarmoederhalskanker prikken zij dan in de andere bovenarm.

Meer informatie

Wil je meer weten over de vaccinatie Meningokokken ACWY? Op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl vind je informatie over de prik en de ziekte. Heb je vragen over waar je in de regio van de GGD Hart voor Brabant terecht kunt voor de prik tegen meningokokkenziekte ACWY? Kijk dan op de website www.ggdhvb.nl/meningokokken. Staat jouw vraag daar niet bij? Voor ouders en jongeren is er een speciaal telefoonnummer: 088 368 65 55. Dit campagnenummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.