Mantelzorg-bedankavond: "Heerlijk om er even uit te zijn"

Laatst gewijzigd op: 18-11-2019
Mantelzorg-bedankavond: "Heerlijk om er even uit te zijn"

Ruim vijfhonderd mantelzorgers waren op 15 november aanwezig op de mantelzorg-bedankavond. Ook dit jaar was de avond weer georganiseerd door ONS welzijn en de gemeente Oss, als blijk van waardering. Het Comité Orkest verzorgde een muzikale voorstelling met cabareteske elementen. Na afloop werd de nazit opgeluisterd door B4YOU.

De mantelzorgers, veelal samen met de persoon voor wie ze zorgen, werden allerhartelijkst ontvangen door medewerkers van de Lievekamp en ONS welzijn. Na de koffie met een petit four ging het publiek richting grote zaal. Thijs van Kessel, wethouder Zorg, WMO en burgerparticipatie voor de gemeente Oss, opende de avond.

Wethouder gemeente Oss

Thijs van Kessel vertelde dat één op de drie mensen voor iemand zorgt. “Vrijwilligerswerk is een keuze, maar mantelzorger is niet altijd een vrije keus. Het overkomt je. Het is schipperen tussen gezin, werk, hobby’s, huishouden en tijd voor jezelf. Uit dankbaarheid biedt de gemeente Oss u graag deze avond aan. U heeft het verdiend.” Tenslotte wees hij op het bestaan van het mantelzorgcompliment, aan te vragen bij de gemeente Oss.

Muziek

Het Comité Orkest nam het stokje over. De band telde drie muzikanten die diverse instrumenten bespeelden. Het repertoire bestond uit bekende nummers uit de top 2000, zoals Queen, the Beatles, Wim Zonneveld, Elvis Presley, Ben Kramer. Het publiek werd actief betrokken bij de voorstelling. Zo moest Annie op de gong slaan, Janneke moest op een blokfluit blazen, zes mensen op de voorste rij moesten schuteieren schudden en werd het publiek aangemoedigd mee te zingen. De liedjes werden afgewisseld met komische sketches.

In het Theatercafé konden de bezoekers terecht voor een drankje en een hapje, begeleid door een optreden van B4YOU.

Heerlijk om er even uit te zijn

Mevrouw Janssen drinkt na afloop snel een glaasje spa. Ze is met haar buurvrouw, die haar heeft uitgenodigd. “We hebben allebei een man met alzheimer thuis. Heerlijk om er even uit te zijn. Jammer dat ik nu moet gaan, mijn oppas moet weg!” Haar buurvrouw mevrouw Stoffels heeft genoten. “Heerlijk ontspannen. Ik heb even niet aan thuis gedacht.”

Mevrouw van Kessel is samen met haar buurvrouw mevrouw Willemse, die tevens haar mantelzorger is. “We zijn hier voor de derde keer. Medewerkers van ONS welzijn wijzen ons ieder jaar op de avond. Het is prima verzorgd, maar we vonden het vorig jaar leuker. Toen kenden we bijna alle liedjes en konden we alles meezingen.”

Meneer en mevrouw Duynstee zijn samen gekomen. Mevrouw spreekt een medewerker van ONS welzijn aan om te bedanken voor de avond. “Ik vind het fijn dat mijn man ook mee kan. Dan kun je er thuis over napraten. Ik was te laat met opgeven en de rolstoelplaatsen waren al bezet. Maar de medewerker van ONS welzijn heeft er alles aan gedaan om ons toch een plaatsje te geven. Echt fantastisch! Dus iedereen van ONS welzijn: heel erg bedankt!”

Bron: ONS welzijn