Nieuw project AJOSS helpt jongeren uit de schulden

Laatst gewijzigd op: 04-01-2021

Met AJOSS (Aanpak jongeren met schulden in de gemeente Oss) helpt de gemeente Oss jongeren van 18 tot en met 27 jaar bij het aanpakken van hun schulden én bij het zetten van een stap in hun ontwikkeling.

AJOSS

Wethouder Kees van Geffen: ‘Jongeren met schulden zijn voor ons moeilijk te bereiken en worden op dit moment onvoldoende op maat geholpen bij de standaard schuldhulpverlening. Daarom willen we de komende drie jaar 40 jongeren met schulden helpen met AJOSS.’ De AJOSS-aanpak is nieuw en integraal. AJOSS combineert trajectbegeleiding naar werk of opleiding met schuldhulpverlening. In drie jaar lost de jongere zoveel mogelijk schuld af bij de gemeente Oss. Hierna zijn ze schuldenzorgvrij.

Trajectbegeleiding

AJOSS biedt de jongere rust en stabiliteit. Jongeren hebben daarom één aanspreekpunt, de trajectbegeleider. Deze werkt volgens de Samenwerkwijze samen met de jongere naar één stap vooruit. Dat wil zeggen; een stap richting werk, opleiding, vrijwilligerswerk en/of dagbesteding. Het is maatwerk, waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden en talenten van de jongere.

Schuldhulpverlening

De gemeente Oss onderhandelt met schuldeisers om alle schulden van de jongere af te kopen. Na akkoord van alle schuldeisers betaalt de gemeente de schulden in één keer af. De jongere heeft daardoor alleen nog een schuld bij de gemeente Oss. Dit zorg voor rust en overzicht. Deze schuld betaalt de jongere binnen drie jaar aan de gemeente af. Ook wordt de jongere ondersteund met budgetbeheer en gestimuleerd om uiteindelijk zelf zijn geldzaken te regelen.

Aanmelden voor AJOSS!

Wil jij je aanmelden voor AJOSS? Stuur een mail met je naam naar ajoss@oss.nl. Wij sturen je het intakeformulier toe. Dat mag je ingevuld weer naar ons terugsturen.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen? Lees hier meer over AJOSS, mail je vragen naar ajoss@oss.nl of bel naar 14 0412 (toets 2).

Klik hier om naar de enquête te gaan.