Traplift (Wmo)

Een traplift is een soort stoel met een motortje waarmee u de trap op en af kunt. De stoel zit vast aan een speciale rail die langs de trap omhoog loopt. Een traplift vanuit de Wmo is voor mensen die hun slaapkamer en/of badkamer niet meer kunnen bereiken omdat traplopen niet meer (veilig) gaat.

Via Google, maar ook in kranten en tijdschriften voor ouderen kunt u veel informatie vinden van leveranciers van trapliften, zoals Handicareen Thyssenkrupp.

Wilt u een traplift aanvragen?

Bel ons dan op telefoonnummer 14 0412. Een consulent bespreekt met u wat er mogelijk is.
Lees meer over de werkwijze.

Wat moet u zelf betalen voor een traplift?

U betaalt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en persoonlijke situatie.
Lees meer over de eigen bijdrage

Welke traplift krijgt u vanuit de Wmo?

U krijgt een traplift in bruikleen van Handicare, de leverancier van de gemeente. De traplift blijft dus eigendom van de gemeente. De gemeente betaalt voor onderhoud, reparaties en verzekering. Handicare zorgt er voor dat u een traplift krijgt die goed past bij uw situatie.

Wilt u een persoonsgebonden budget (PGB)?

Een PGB is een geldbedrag waarmee u het hulpmiddel zelf inkoopt bij een aanbieder die u zelf uitkiest. Aan het krijgen van een PGB zijn voorwaarden verbonden.
Lees meer over PGB.

Uw traplift is kapot, wat nu?

Bel voor reparaties en schade rechtstreeks met Handicare via hun servicenummer 072-5768888. Onderhoud en reparaties kosten u geen geld.