Traplift (Wmo)

Een traplift is een soort stoel met een motortje waarmee u de trap op en af kunt. De stoel zit vast aan een speciale rail die langs de trap omhoog loopt. Een traplift is voor mensen die hun slaapkamer en/of badkamer niet meer kunnen bereiken omdat traplopen niet meer (veilig) gaat.

Hebt u een traplift nodig?

Via Google, maar ook in kranten en tijdschriften voor ouderen kunt u veel informatie vinden van leveranciers van trapliften, zoals Handicare en Otolift en Thyssenkrupp.

Lukt het u niet om zelf een traplift aan te schaffen? In geval van een koopwoning kan de Blijverslening of de Verzilverlening interessant zijn.

Komt u er niet uit, bel dan met de Toegang Zorg en Welzijn. Het telefoonnummer is 14 0412. Een consulent bespreekt met u wat er mogelijk is via de Wmo. Lees meer over de werkwijze.

Wat moet u zelf betalen voor een traplift?

U betaalt vaak een eigen bijdrage Wmo.

Welke traplift krijgt u vanuit de Wmo?

U krijgt een traplift in bruikleen van Handicare, de leverancier van de gemeente. De traplift blijft dus eigendom van de gemeente. De gemeente betaalt voor onderhoud, reparaties en verzekering. Handicare zorgt er voor dat u een traplift krijgt die goed past bij uw situatie.

Wilt u een persoonsgebonden budget (pgb)?

Een pgb is een geldbedrag waarmee u het hulpmiddel zelf inkoopt bij een aanbieder die u zelf uitkiest. Aan het krijgen van een pgb zijn voorwaarden verbonden. Lees meer over pgb.

Uw traplift is kapot, wat nu?

Bel voor reparaties en schade rechtstreeks met Handicare via hun servicenummer 072-5768888. Onderhoud en reparaties kosten u geen geld.