Zelfstandig reizen in de regio

Kunt u door uw beperkingen niet meer autorijden of reizen met de gewone bus of trein? Gelukkig zijn buren, familieleden en vrienden vaak bereid om te helpen. Lukt dit niet, dan zijn er in onze gemeente ook vrijwilligers die kunnen helpen.

Wilt u zelfstandig reizen in de regio?

Wilt u zelfstandig reizen? Hieronder hebben wij een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet. Wilt u meer weten? Op de website ikwilvervoer.nl vindt u een totaaloverzicht van alle vervoersmogelijkheden in de gemeente Oss.

Met de gewone bus

De bussen van tegenwoordig zijn veel gemakkelijker toegankelijk dan de bussen van vroeger. Ze hebben meestal een lage instap en ruimte voor een rollator of rolstoel. Hierdoor is het voor u misschien toch mogelijk om de bus te nemen.

Met de Regiotaxi

Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi. Jong én oud, mensen met én zonder beperking. U hebt geen pasje nodig. Met de Regiotaxi kunt u maximaal 25 kilometer reizen. Het vertrekpunt of het aankomstpunt moeten binnen de regio liggen. Een rollator of rolstoel mag u gratis meenemen. Wilt u gebruik maken van de Regiotaxi, reserveert u dan tenminste één uur voor de gewenste ophaaltijd, telefoon 0900-829 44 67 (€ 0,10 per minuut). Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website van Regiotaxi.

Met een OV-begeleiderskaart

Heeft u begeleiding nodig tijdens uw reis? Met een OV-begeleiderskaart kunt u één begeleider gratis meenemen. Dit geldt voor alle vormen van openbaar vervoer, dus ook voor de Regiotaxi. Meer informatie vindt u op de website van Argonaut.

Wmo-pas

Gebruikt u de Regiotaxi met een Wmo-pas? Dan betaalt u een lager tarief. Lees meer over de Wmo-pas.

Wilt u zelfstandig reizen buiten de regio?

Dan kunt u uw rit bestellen bij Valys. Dat is een landelijke organisatie die het vervoer van deur tot deur regelt buiten de regio. Valys is bereikbaar op telefoonnummer 0900 – 9630. Meer informatie over reizen met Valys vindt u op Valys.nl.

Klik hier om naar de enquête te gaan.