Zelfstandig reizen in de regio

Kunt u door uw beperkingen niet meer autorijden of reizen met de gewone bus of trein? Gelukkig zijn buren, familieleden en vrienden vaak bereid om te helpen. Lukt dit niet, dan zijn er in onze gemeente ook vrijwilligers die kunnen helpen.

Wilt u zelfstandig reizen in de regio?

Hieronder staan een aantal mogelijkheden. Wilt u meer weten? Op de website ikwilvervoer.nl vindt u een totaaloverzicht van alle vervoersmogelijkheden in de gemeente Oss.

Met de gewone bus

De bussen van tegenwoordig zijn veel gemakkelijker toegankelijk dan de bussen van vroeger. Ze hebben meestal een lage instap en ruimte voor een rollator of rolstoel. Hierdoor is het voor u misschien toch mogelijk om de bus te nemen.

Met de wijkbus

De wijkbus maakt een grote ronde door Oss en komt langs vele voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan huize Katwijk en de Wellen, maar ook park Zwanenberg, de Lievekamp, het centrum en het station. U koopt een kaartje in de bus. De kaartjes kosten €1,20. U hoeft geen lid meer te worden. Lees meer over de wijkbus en vertrektijden.

Met de Regiotaxi

Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi. Jong én oud, mensen met én zonder beperking. U hebt geen pasje nodig. Met de Regiotaxi kunt u maximaal 25 kilometer reizen. Het vertrekpunt of het aankomstpunt moeten binnen de regio liggen. Een rollator of rolstoel mag gratis mee. Wilt u gebruik maken van de Regiotaxi, reserveert u dan tenminste één uur voor de gewenste ophaaltijd, telefoon 0900-829 44 67. Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website van Regiotaxi.

Met een OV-begeleiderskaart

Heeft u begeleiding nodig tijdens uw reis? Met een OV-begeleiderskaart kunt u één begeleider gratis meenemen. Dit geldt voor alle vormen van openbaar vervoer, dus ook voor de Regiotaxi. Lees meer op de website van Argonaut.

Regiotaxi Wmo-pas

Met een Wmo-pas reist u met korting met de Regiotaxi. De Wmo-pas is bedoeld voor mensen die door hun beperkingen regelmatig en langdurig problemen hebben met het vervoer. Lees meer over de Wmo-pas.

Wilt u zelfstandig reizen buiten de regio?

Dan kunt u uw rit bestellen bij Valys. Dat is een landelijke organisatie die het vervoer van deur tot deur regelt buiten de regio. Valys is bereikbaar op telefoonnummer 0900 – 9630. Lees meer op de website van Valys.