Trouwambtenaren

Laatst gewijzigd op: 07-11-2023

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Een paar weken van te voren heeft het bruidspaar een gesprek met de BABS om in detail de grote dag door te praten. Hieronder stellen de Osse BABS'en zich voor.

Henny Boers

Henny is al meer dan tien jaar Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.Toch vindt hij het elke keer weer een eer om een huwelijk te mogen sluiten of een partnerschap te mogen registreren.
“Ik vind het belangrijk om voor de ceremonie een gesprek te hebben met het bruidspaar of met de aanstaande partners. Tijdens dat gesprek komen de wensen van het aanstaande paar ter sprake. Die wensen van het paar en de wettelijke vereisten zijn voor mij de basis voor mijn voorbereiding van de ceremonie. Ik merk vaak dat door mijn ervaring als trouwambtenaar de vragen die over de ceremonie zijn ik snel kan beantwoorden. De meest gehoorde reacties, die ik kreeg na verschillende ceremonies; Stijlvol, luchtig, interactief, kindvriendelijk en vooral aansluitend op de wensen van het bruidspaar”.

Henny

Wilma Evers

Wilma is sinds begin 2009 Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Als BABS ben je bevoorrecht en is het zelfs een eer om een huwelijk te mogen voltrekken. Ze is er trots op dat ze Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand mag zijn op jullie trouwdag.
“Mensen zijn interessant en boeiend. Het verbaast me iedere keer weer dat mensen hun verhaal willen vertellen aan iemand die ze nooit eerder hebben ontmoet. Een ‘vreemde’ aan wie ze, na één avond praten, het vaak enige officiële moment van hun trouwdag toevertrouwen. Op de huwelijksdag die vaak tot in de puntjes wordt verzorgd, zet ik graag voor jullie de laatste puntjes op de ‘i’. Met aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en met mijn creatieve invulling maken we samen van jullie huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment.”

Wilma Evers

Ingrid Hagenaars

"Een lach, een traan, verbondenheid – en natuurlijk de liefde. Dat zijn de ingrediënten die jullie trouwdag onvergetelijk maken. Als trouwambtenaar draag ik daar met plezier mijn steentje aan bij: door woorden te geven wanneer bij jullie de woorden tekortschieten, door een grap te maken als het misschien iets te spannend wordt, maar vooral door jullie en jullie verhaal centraal te stellen. In het voorgesprek kunnen jullie duidelijk jullie wensen en wat jullie belangrijk vinden kenbaar maken. Deze informatie zal ik verwerken in een zo persoonlijk mogelijke trouwspeech. De huwelijksvoltrekking is natuurlijk een serieuze aangelegenheid, maar mijn stijl is luchtig, vrolijk, ontspannen en met een vleugje humor.
Mijn naam is Ingrid Hagenaars en in het dagelijks leven werk ik als gastvrouw en publieksvoorlichter bij de Gemeente Oss. Sinds september 2022 mag ik ook trouwambtenaar in Oss zijn; de stad waar ik geboren ben, gestudeerd heb, getrouwd ben, moeder ben geworden en heerlijk woon!
Jullie huwelijksvoltrekking vormgeven tot een onvergetelijke gebeurtenis, als startpunt voor een hopelijk lang en gelukkig leven samen, doe ik dan ook vanuit mijn hart. Ik trouw u graag!"

Ingird Hagenaars

Cindy Hagenstein

Cindy werkt als beleidsadviseur bij de gemeente. Als moeder van twee dochters van 24 en 16 jaar haar grootste passie alles wat te maken heeft met huis en interieur. Daarom vindt ze de kennismaking thuis extra leuk. Want ieder huis heeft zijn eigen sfeer en persoonlijkheid en dat geeft mij inspiratie voor het huwelijk en haar speech.
“Ik maak graag voor jullie het verschil en doe er alles aan om jullie trouwdag zo persoonlijk en sfeervol mogelijk te laten verlopen. Tijdens onze kennismaking ga ik op zoek naar jullie grote en kleine wensen voor deze dag. En… ik ga op zoek naar het verhaal van dat ene vonkje dat ooit tussen jullie is overgeslagen. Want dát verhaal vormt de basis voor jullie Ja-woord.
Met raad en daad sta ik jullie bij over alle mogelijkheden en keuzes. Willen jullie een bescheiden of juist een uitgebreide huwelijksceremonie? Willen jullie een luchtige, uitbundige toon of vinden jullie een ingetogen, serieuze toon prettiger? Ieder bruidspaar is uniek en daarom is iedere huwelijksvoltrekking maatwerk. Ik bereid jullie huwelijk tot in de puntjes voor.”

Cindy Hagenstein

Martijn van der Linden

“Wat een moment gaan jullie beleven. Een moment dat helemaal in het teken staat van jullie en jullie verbondenheid. Zo’n moment is echt van jullie. Of dat nu is in een groot spectaculair feest of juist in een intieme setting met je naasten om je heen: doe wat bij jullie past!
En Martijn, die trouwambtenaar? Die past zich daar helemaal op aan. In een goed gesprek bespreken we jullie wensen en nemen we de ‘verplichtingen’ door. Is er dan een klik? Dan gaan we samen zorgen voor jullie mooiste ceremonie, niets is te klein, te veel of te gek!
Ik kijk uit naar jullie mooie verhaal.”

Martijn van der Linden

Nynke Stein-de Jongh

“Gefeliciteerd met jullie voornemen om te trouwen! Ieder bruidspaar en elke trouwdag is bijzonder.
Dat vraagt om persoonlijke aandacht, ruimte voor speciale wensen en creativiteit tijdens de ceremonie. Of het nu gaat om een grootse bruiloft of een intiem samen zijn. Ik denk graag met jullie mee! Zo kunnen we samen vormgeven aan jullie trouwceremonie. In mijn speech staan jullie centraal. Er zitten elementen van ontroering en humor in waarin je jezelf zult herkennen. Ik zou mijn stijl willen omschrijven als: oprecht, open-minded, creatief en vanuit het hart. Ik hou van spontaniteit, eerlijkheid, warmte en diepgang. Met een op maat geschreven persoonlijke toespraak, waarin jullie centraal staan, wordt de trouwceremonie professioneel vormgegeven.
Samen vormgeven aan jullie ceremonie!”

Nynke Stein-de Jongh