Hulp bij geldzorgen

Maakt u zich ook weleens zorgen over uw geld? Of heeft u vragen over geldzaken? Dan kijken wij graag samen met u of wij kunnen helpen. U kunt online een afspraak met ons maken of bellen naar 14 0412. Onze hulp is gratis.

Wanneer maakt u een afspraak?

Als u zich zorgen maakt om uw geld. Bijvoorbeeld:

• uw inkomen gaat naar beneden en daardoor houdt u niet meer genoeg geld over
• u bent het inzicht en overzicht in uw geldzaken kwijt
• u heeft openstaande rekeningen of schulden
• u heeft een laag inkomen

Wat kan de gemeente voor u doen?

Het hangt van uw situatie af welke hulp nodig is en bij u past. Wij bespreken met u de mogelijkheden. Soms is één gesprek genoeg. Soms is er meer nodig.

1. Hulp bij geldzorgen

Stapelen rekeningen zich op? En kunt u uw betalingsachterstanden of schulden niet (meer) zelf oplossen? Dan helpen wij u graag. Bijvoorbeeld met: afspraken maken met uw schuldeisers, coaching of budgetondersteuning en budgetbeheer. Wij bespreken samen u wat u nodig heeft en welke hulp het beste bij uw situatie past. Lees meer over Hulp bij schulden.

Budgetcoaching

Met budgetcoaching werkt u samen met uw budgetcoach om zo meer inzicht in uw geldzaken te krijgen. U houdt u zelf de regie over uw financiën. De budgetcoach kijkt alleen met u mee. Lees meer over budgetcoaching.

Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss (BB Oss)

Uw inkomen komt niet meer op uw eigen rekening, maar op die van BB-Oss. Uw consulent coacht u bij uw geldzaken en betaalt uw vaste lasten. Hij of zij helpt u om (weer) inzicht en overzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Lees meer over BB-Oss.

Schuldregeling

Het kan zijn dat u uw schulden niet meer zelf kunt oplossen. Bij een schuldregeling proberen wij hierover afspraken te maken met uw schuldeisers. Lees meer over de schuldregeling.

Aanpak jongeren met schulden in de gemeente Oss (AJOSS)

Bij AJOSS helpen we jongeren (18 tot en met 27 jaar) bij het aanpakken van hun schulden én bij hun ontwikkeling. Denk aan het vinden van werk of een opleiding. Daarvoor maken wij samen een plan dat bij jouw situatie past. Lees meer over AJOSS.

2. Hulp bij een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan krijgt u misschien extra financiële hulp van de gemeente. Bijvoorbeeld met toeslagen of (bijzondere) bijstand.

Bijstandsuitkering

De bijstandsuitkering is er voor mensen die te weinig geld hebben om van te leven. En ook geen andere uitkering kunnen krijgen. De bijstandsuitkering krijgt u tot u weer betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt. Lees meer over de bijstandsuitkering

Regelingen bij een laag inkomen

Wij vinden het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Thuis, op school en in de samenleving. Voor inwoners met een laag inkomen zijn er daarom (financiële) regelingen. Denk bijvoorbeeld aan de energietoeslag, meedoen is belangrijk en bijzondere bijstand. Lees meer over regelingen bij een laag inkomen

3. Hulp voor ondernemers

Bent u ondernemer en heeft u zakelijke geldzorgen of geldproblemen? De gemeente kan u hier op verschillende manieren bij helpen. Bijvoorbeeld via een (tijdelijke) uitkering of hulp bij schulden. Lees meer over Ondernemers met geldzorgen.

Grip op je geld met Geldfit

Geldfit is een partner van de gemeente. Via de gratis Geldfit-test krijgt u tips en een persoonlijk advies over uw geldzaken. U kunt ook anoniem bellen naar 0800-8115.