Honden uitlaten

Honden hebben ruimte nodig om te spelen, rennen, ravotten, snuffelen en... poepen. Om overlast van hondenpoep en loslopende honden te voorkomen, hebben we regels opgesteld én voorzieningen gemaakt. De gemeente heeft losloopterreinen en een -gebied waar de hond los mag lopen. De losloopterreinen houdt de gemeente schoon.

Hondenregels

  • Hond altijd aan de lijn behalve op een losloopterrein of -gebied.
  • Ruim de poep van de hond meteen op. Op een losloopterrein of –gebied én buiten de bebouwde kom hoeft dit niet.
  • Zorg dat u een opruimmiddel bij u hebt.

Hondenlosloopgebied

In een deel van natuurgebied Herperduin, tussen de Berghemseweg, Schaijkseweg, Sint Annastraat en de Vogelenzang, mag de hond los lopen. Met borden wordt het losloopgebied aangegeven. De hondenpoep hoeft u niet op te ruimen, maar het mag wel.

Hondenlosloopterreinen

De gemeente heeft speciale hondenlosloopterreinen ingericht. Hier hoeft u hond niet aan de lijn. Overzicht van alle hondenlosloopterreinen.

Zwemwater voor honden

In de Hertogswetering, Teeffelse wetering of de Maas mag een hond in het water zwemmen. In de vijver mag de hond niet zwemmen. Dit is slecht voor de kwaliteit van het water, maar vaak ook niet goed voor de hond zelf. Als honden zwemmen in vijvers worden dieren in en rond de vijvers sterk verontrust en verjaagd.

Hondenbelasting

De hondenbelasting is een doel belasting. Dit betekent we het geld gebruiken voor het aanleggen en onderhouden van de losloopterreinen, maar dat ook gebruiken voor toezicht en handhaving. Een hulp- of politiehond meldt u ook aan. U betaalt voor deze hond echter geen hondenbelasting.

Hond aan- of afmelden

Heeft u een (nieuwe) hond? Of heeft u geen hond meer of een hond minder?
Meld dit dan digitaal aan via BSOB, of neem contact op tel. 088-5510000.