Honden uitlaten

Honden maken deel uit van onze samenleving. Zij geven vrolijkheid aan het leven van de hondenbezitter en zijn soms zelfs onmisbaar als hulphond voor gehandicapten of bij het opsporen van vermiste personen. De inwoners van gemeente Oss hebben bij elkaar ongeveer 9.000 honden. Dit betekent dat 25% van de huishoudens een hond heeft.

De openbare ruimte moet met elkaar gedeeld worden. Wat als hinderlijk ervaren wordt, is voor iedereen verschillend: rommel op straat, harde muziek, scooters, maar ook het gedrag van honden.
Als een burger klaagt over honden dan heeft dat meestal te maken met hondenpoep, blaffen of loslopen.

Honden hebben ruimte nodig om te spelen, rennen, ravotten, snuffelen en... poepen. Om overlast van hondenpoep en loslopende honden te voorkomen, hebben we regels opgesteld én voorzieningen gemaakt. Deze regels houden rekening met zowel de honden, de eigenaar als zijn omgeving.
Lees meer

Een overzicht van alle velden waar honden los mogen lopen
Lees meer

De gemeente wil graag een schone gemeente zijn met tevreden burgers. Heeft u tips hoe we overlast van hondenpoep beter kunnen aanpakken? Of heeft u een klacht? Bel dan 14 0412, of mail ons.
Lees meer

Hygiëne en volksgezondheid

Niemand houdt er van om in de poep te staan, ook hondenbezitters niet. Daarnaast bevat hondenpoep ook wormen en bacteriën die ziekten kunnen overdragen op de mens.
Lees meer

Ruim hondenpoep op. Als de hond aangelijnd is, ziet u waar uw hond zijn behoefte doet. U kunt dat dan meteen opruimen. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete.
Lees meer

Een overzicht van veelgestelde vragen over hondenpoep en het Osse beleid.
Lees meer