Hulp bij schulden

Heeft u niet betaalde rekeningen of schulden? Wij helpen u graag. Samen maken wij een plan om rekeningen te betalen of schulden af te lossen. We bespreken wat nodig is en wat het beste bij uw situatie past.

Afspraak maken

Wilt u een gesprek over uw geldzorgen? Maak dan een online een afspraak met team Geldzorgen. Deze hulp is gratis. U kunt ook bellen naar 14 0412.

De eerste afspraak

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we uw vragen. Het hangt van uw situatie af welke hulp nodig is en bij u past. Wij bespreken met u de mogelijkheden. Misschien kunt u met een paar tips en adviezen al aan de slag. Is er meer nodig? Dan maken we een nieuwe afspraak.

Heeft de afspraak spoed? Bel ons dan, dan kijken wij welke mogelijkheden er zijn.

Hoe werken wij?

Hulp bij schulden heeft vier stappen. U gaat van stap naar stap. Niet iedereen doorloopt alle stappen. We kijken samen wat nodig is en bij uw situatie past.

1. Intake: Inzicht in uw hulpvraag

In het intakegesprek bespreken we samen hoe uw geldproblemen zijn ontstaan en hoe we deze kunnen oplossen. Samen maken we een plan om uw betaalachterstanden of schulden op te lossen. Dit noemen wij een plan van aanpak. Soms heeft u voldoende aan dit gesprek. Soms is meer nodig en gaan we door naar de volgende stap: stabilisatie.

2. Stabilisatie: Uw geldzaken op orde

Tijdens de stabilisatie helpen we u bij het op orde krijgen van uw geldzaken. Waar we aan werken, ligt aan uw situatie. We gaan bijvoorbeeld uw inkomen op orde brengen. Samen kijken we welke betaalachterstanden of schulden u heeft. We zorgen ervoor dat uw uitgaven (weer) kloppen met uw inkomsten. Ook kunnen we toeslagen aanvragen. Of we bekijken hoe we uw uitgaven kunnen verlagen.

3. Schuldregeling: Aan de slag met uw schulden

Is uw situatie stabiel en zijn uw geldzaken op orde? Maar heeft u toch problematische schulden? Dan nemen we contact op met uw schuldeisers. Met hen proberen we afspraken te maken over het aflossen van uw schulden. Dat noemen we een schuldregeling.

Gaan alle schuldeisers akkoord met de afspraken? Dan lost u in 18 maanden uw schulden af.

4. Nazorg: Een toekomst zonder geldzorgen

Is de schuldregeling afgerond? Dan is dit misschien weer even wennen. Daarom blijven we nog even met u in contact. Heeft u (geld)vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Folder Hulp bij schulden