Bijstandsuitkering

Bijstand aanvragen

Algemene info en aanvragen: bijstandsuitkering.
Voor ondernemers/zzp-ers: bijstand zelfstandigen.
Hebt u AOW: bijstand voor ouderen.
Ben je jong: bijstand voor jongeren.

Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen als u kosten hebt en die u niet zelf kunt betalen vanwege bijzondere situaties. Lees meer over bijzondere bijstand.

Hoogte uitkering

De Rijksoverheid bepaalt de hoogte van een bijstandsuitkering. Dit heet de bijstandsnorm. Lees meer over de hoogte van de uitkering.

Datum betalen bijstand en vakantiegeld

Krijgt u een bijstandsuitkering van de gemeente Oss? De uitkering staat elke maand uiterlijk de 15e van de maand op uw bankrekening. Lees meer over de betaaldatums

Bijstand en inkomsten

De regel is: uw inkomsten worden afgetrokken van uw bijstandsuitkering. Voor sommige inkomsten geldt de regel niet. Lees meer over vrijlating.

Bijstand en vrijwilligerswerk

Mag u met een uitkering vrijwilligerswerk doen? Jazeker! Er zijn wel enkele voorwaarden.
Lees meer over bijstand en vrijwilligerswerk.

Voorschot

Heeft u een bijstandsuitkering aangevraagd? Dan is het mogelijk om een voorschot op uw uitkering te krijgen. Lees meer over het krijgen van een voorschot.

Met meer mensen wonen

Woont u met meerdere volwassenen in een huis? Dan passen wij de hoogte van de uitkering daarop aan. U kunt dan namelijk de woonkosten delen. Lees meer over de kostendelersnorm.

Vakantie doorgeven

Wilt u op vakantie? Dat kan! Tijdens uw vakantie wordt uw uitkering gewoon doorbetaald. Wel is het belangrijk dat u uw vakantie op tijd doorgeeft. Lees meer over bijstand en op vakantie.

Geef veranderingen door

Verandert uw situatie? Bijvoorbeeld omdat u gaat werken of samenwonen? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering. Lees meer over veranderingen doorgeven.