Leren zwemmen... Hoe belangrijk is dat?

Nederland is een echt waterland. Kijk maar eens om u heen. In uw woonwijk zijn vast sloten en vijvers te vinden. En wat dacht u van rivier de Maas? Water is leuk om in te spelen en te sporten. Om veilig plezier te hebben van al dat water is het belangrijk dat uw kind leert zwemmen. Lees hier hoe dat in de gemeente Oss is geregeld.

Zwemles

Het is belangrijk dat uw kind kan zwemmen, als het (per ongeluk) in het water terecht komt. Tijdens de zwemlessen leert uw kind hoe hij of zij veilig kan zwemmen in zwembaden en in open water. Uw kind krijgt zelfvertrouwen, waardoor hij of zij zich veiliger voelt in het water. In de gemeente Oss zijn er verschillende zwembaden die zwemles aanbieden. U kunt uw kind daar zelf voor aanmelden.

Gratis eerste zwemdiploma voor minima

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen hun eerste zwemdiploma gratis halen bij één van de deelnemende zwemscholen. De gemeente betaalt de kosten. Voor deze regeling gelden een paar regels:

  • Het geldt voor kinderen vanaf 5 jaar tot groep 7 van de basisschool
  • Uw inkomen en vermogen is niet te hoog. Lees op de pagina over inkomensgrenzen voor financiële regelingen hoe hoog dat mag zijn.
  • Wij verwachten dat uw kind alle lessen aanwezig is. Is uw kind minder dan 90 procent van de lessen aanwezig en zijn er extra lessen nodig om het diploma A te behalen? Dan betaalt u deze lessen zelf.

Twijfelt u of u gebruik kunt maken van de regeling? Neem dan contact op met de gemeente Oss, via telefoonnummer 14 0412.

Hoe kunt u de regeling aanvragen?

  • Hebt u al een vast contactpersoon bij team Inkomen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0412. Hebt u nog geen contactpersoon? Ga dan naar een spreekuur bij u in de buurt. Een afspraak is niet nodig.
  • Naar de afspraak brengt u een geldig legitimatiebewijs mee. Dat is een identiteitskaart, paspoort of document met uw geldige verblijfstatus.
  • De afspraak is een gesprek met een medewerker die met u bekijkt of u gebruik kunt maken van de regeling.
  • Kunt u gebruik maken van de regeling? Dan ontvangt u een brief van de gemeente met daarin een voucher. Deze voucher staat op naam van uw kind.
  • Om u aan te melden levert u de voucher in bij één van de deelnemende zwembaden. Die staan op de voucher.

Vangnetregeling

Speciaal voor kinderen vanaf groep 7 tot 18 jaar die nog geen zwemdiploma hebben, is er de vangnetregeling van de gemeente Oss. Kinderen kunnen een gratis zwemopleiding van één jaar bij het Golfbad Oss volgen. Vraag ernaar bij het Golfbad Oss, telefoonnummer: 0412 647 575.

Veel zwemplezier!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zwemlessen? Neem dan contact op met het zwembad van uw keus.
Wilt u meer weten over de regelingen van de gemeente Oss? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0412.