Flexwoningen Nieuwe Hescheweg

Een van de plekken waar de gemeente Oss samen met BrabantWonen tijdelijk flexwoningen wil plaatsen, is het veld aan de Nieuwe Hescheweg, ter hoogte van de Meidoornlaan en de Hazenakkervijver.

Meer informatie staat op de website van Brabant Wonen.

Waarom op deze plek?

Het veld ten oosten van de Nieuwe Hescheweg is beschikbaar. Het is bovendien van de gemeente en voldoende groot om 45 tot 55 flexwoningen te plaatsen. Uit een eerste globaal onderzoek blijkt dat de flexwoningen op een goede manier ingepast kunnen worden, rekening houdend met de bomen die er staan. De komende tijd voeren we daarvoor verder onderzoek uit. Daarbij kijken we onder meer naar verkeersveiligheid en natuur.

Wat zijn flexwoningen?

Om de woningzoekenden op korte termijn een betaalbare woning te kunnen bieden, bouwen we flexwoningen. Dit zijn woningen die in een fabriek gemaakt worden en daardoor snel geplaatst kunnen worden. Flexwoningen zijn complete, moderne woningen die er mooi en fris uitzien. Ze zijn daarmee zeer geschikt voor een brede groep inwoners die op zoek is naar een betaalbare woning.

Wat gaat er verder gebeuren?

De komende tijd gaan we verder onderzoeken hoe we tijdelijke flexwoningen op het terrein aan de Nieuwe Hescheweg mogelijk kunnen maken. Tegelijkertijd zijn we met omwonenden in gesprek.

Vragen?

Heeft u nu al een vraag hierover? Stuur dan een mail naar flexwoningen@oss.nl