Wilt u een geveltuin?

Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. Hiermee fleurt de buurt nog meer op. En het groen zorgt voor meer frisse lucht en is erg belangrijk voor de allerlei insecten en andere kleine beestjes. Ook kan hierdoor een deel van het regenwater rechtstreeks de grond in. De gemeente Oss maakt de geveltuin plantklaar voor u. Dat betekent dat wij tegels uit de stoep halen en daarvoor in de plaats komt grond. Er zijn wel voorwaarden voor een geveltuin.

• De regeling geldt alleen voor woonhuizen.
  • Alleen de bewoner kan een geveltuintje aanvragen. Als de bewoner geen eigenaar is, is schriftelijke toestemming van de eigenaar (verhuurder) nodig.
  • Een aanvrager kan maar één keer gebruik maken van deze regeling.
  • Als uw geveltuin op gemeentegrond ligt, dan stellen wij een zelfbeheerovereenkomst met u op

Voorwaarden voor de geveltuin

• De geveltuin mag geen hinder opleveren.
  • De overgebleven stoep moet minimaal 120 cm breed zijn.
  • De geveltuin mag niet langer dan de gevel van het huis zijn.
  • Zet geen diepwortelende planten, giftige of stekelige planten. Ook bomen en grote struiken mogen niet.
  • Hekjes, muurtjes, reclame uitingen mogen niet.

Hoe vraagt u een geveltuin aan?

U vraagt een geveltuin aan via het formulier op de pagina ‘Hoe geeft u een idee op’. U ontvangt dan binnen 2 weken een reactie. Wij behandelen de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Het budget is beperkt. Als het geld voor dit jaar op is, dan kunt u volgend jaar een geveltuin aanleggen.

Klik hier om naar de enquête te gaan.