Plan Walkwartier

Wat vooraf ging

Gemeente Oss werkt al sinds 2008 aan plannen voor het pand van de voormalige V&D in het stadscentrum, bekend onder de naam Wal Kwartier. Het verdwijnen van het oude V&D-pand biedt de kans om dit deel van het Osse stadscentrum te ontwikkelen naar behoeftes en wensen van deze tijd. Ook de omgeving van het voormalige V&D-pand, het sportveld van TBL en parkeerterrein De Wal zijn onderdeel van plan Wal Kwartier

Meer groen, wonen en ontmoeten

In 2016 is V&D failliet gegaan. Daarna heeft de gemeente Oss de uitgangspunten voor het stadscentrum beschreven in de notitie Koers Stadshart. Lees meer over de herontwikkeling van De Wal en omgeving.

Woontoren plan Wal Kwartier

Op donderdag 6 juni 2019 hebben de politieke partijen uit de gemeenteraad van Oss een inspiratiesessie gehouden over het ontwerp van de woontoren in plan Wal Kwartier. Dat heeft de volgende opdracht opgeleverd:

• Werk de schets van de woontoren van november 2018 verder uit. Verwerk daarin de woonkwaliteit en de plint van het ontwerp van mei 2019.
  • Architect ontwerpt een geheel nieuwe versie van de woontoren

Hoe gaan discussie en besluitvorming verder?

• Juni-september 2019: schetsen uitwerken.
  • September 2019: schetsen voorleggen aan de gemeenteraad om te bepalen of gemeente en ontwikkelaar op de goede weg zijn.
  • September/oktober 2019: uitwerken graphics en financiële doorrekening.
  • November 2019: discussie over woontoren Wal Kwartier in opiniecommissie
  • December 2019: voorstel college B&W naar gemeenteraad voor besluit

Foto galerij

UIThuis

In het hart van de gebouwen van het plan Wal Kwartier komt het UIThuis. Het UIThuis wordt dé ontmoetingsplek van Oss, waar je niets hoeft, maar waar altijd wat te beleven is. Bewoners van het eerste uur worden bibliotheek, Global Goals en stadsarchief. Maar het UIThuis wordt een plek van alle Ossenaren. Samen met de inwoners van Oss, culturele instellingen, verenigingen en bedrijfsleven wil het UIThuis laten zien wat Oss in huis heeft. Er komt ruimte voor lezingen, voorstellingen, workshops en studie. Voor het ontwikkelen en delen van je talenten. Een plek waar je anderen ontmoet, verrast wordt en nieuwe inzichten krijgt. Waar iedereen welkom is en elke Ossenaar zich thuis voelt. Het UIThuis is van alle Ossenaren.

De toekomstige gebruikers van het UIThuis laten in dit filmpje zien dat ze aan de slag willen op het Wal Kwartier.

Op de hoogte blijven?

Als u zich abonneert op de nieuwsbrief, dan krijgt u automatisch een mail zodra er nieuws is. Voor vragen neem contact op met de projectleider P. Kuypers via telefoonnummer 14 0412.