Energie besparen

Zonnepanelen

Zonnepanelen verminderen de CO2 uitstoot, de energierekening daalt en de woningwaarde stijgt. Lees meer over zonnepanelen op de website van Brabant Woont Slim of op de website van Oss schakelt door.

Isoleren woning

Een lagere energierekening, meer wooncomfort en beter voor het klimaat? Begin dan met isoleren. Check op de website Brabant Woont Slim of er subsidies beschikbaar zijn.

Oplaadpunt elektrische auto

De gemeente stimuleert elektrisch rijden. De gemeente plaatst een laadpaal in de openbare ruimte als u aan de voorwaarden voldoet. Lees meer over het aanvragen van een oplaadpunt voor een elektrische auto.

Energiehulp

Is uw energierekening ook gestegen? U bent niet de enige. Energiehulp van de gemeente Oss helpt u om het energieverbruik naar beneden te krijgen en zo geld te besparen. Misschien is het door de hoge prijzen lastig om uw rekeningen te betalen. Ook daar helpt de gemeente Oss u graag bij. Lees hier wat we voor u doen.

Advies aan inwoners

Het energieloket is er voor alle vragen over het verduurzamen van uw woning. Kom naar het Duurzaam Wonen Spreekuur of plan een keukentafelgesprek in. Of maak een warmtescan van uw woning. Lees meer op de website van Brabant Woon Slim.

Wil je gas, stroom of water besparen? Op zoek naar tips op het gebied van tocht en ventilatie? Of wil je een gratis gesprek met een energiecoach? Kijk op de website Oss Schakelt door.

Advies aan ondernemers

Geldlening

U kunt bij de gemeente geld lenen om uw woning echt energiezuinig te maken. Lees meer over de Duurzaamheidslening.
Met de Verzilverlening kunnen oudere huiseigenaren met een laag inkomen tegen lage kosten hun woning verbeteren, seniorvriendelijk maken of verduurzaamen. Lees meer over de Verzilverlening.
Ook wil de gemeente sportverenigingen stimuleren om hun accommodaties energiezuiniger en duurzaam te maken. Lees meer over de geldlening energiezuinige sportaccommodaties.