Wijkbus

In Oss rijdt een wijkbus in plaats van stadsbussen. De wijkbus valt officieel niet onder het openbaar vervoer. Uw OV-kaart is in de wijkbus dus niet geldig. U moet in de bus een kaartje kopen. De kaartjes kosten €1,20. U moet wel eerst lid worden. Alleen mensen die in de gemeente Oss wonen, kunnen lid worden.

Hoe kunt u lid worden?

De eerste keer dat u met de wijkbus reist, betaalt u € 5,00 om lid te worden. U krijgt van de chauffeur een formulier mee dat u in de bus in moet vullen. U hoeft de eerste keer geen kaartje te kopen. U krijgt uw lidmaatschapskaart thuisgestuurd.

Kinderen

Kinderen t/m 11 jaar die onder begeleiding reizen, hoeven geen lid te worden. Zij reizen gratis mee.

Wanneer rijdt de wijkbus?

Waar rijdt de wijkbus?

De wijkbus maakt een grote ronde door Oss en komt langs vele voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan huize Katwijk en de Wellen, maar ook park Zwanenberg, de Lievekamp en het gemeentehuis.Daarnaast stopt de bus ook twee keer per uur in het centrum en bij het station.

Iemand meenemen

Als u lid bent mag u één persoon zonder lidmaatschap met u meenemen. Deze persoon betaalt de normale prijs van €1,20 per ritje. Deze persoon hoeft niet in de gemeente Oss te wonen. Wel moet u zelf meereizen.
Ook kunt u er ook voor kiezen om een familielid, bijvoorbeeld uw zoon of dochter, lid te maken van de wijkbus. Ook dit familielid hoeft niet perse in de gemeente Oss te wonen. U kunt de chauffeur een extra formulier vragen. U betaalt voor de persoon die u aanmeldt wel eenmalig €5,- om lid te worden.

Overige informatie

Stichting Wijkbus Oss beheert de wijkbus. Voor meer informatie mail naar wijkbus.oss@gmail.com of bel naar de secretaris 06-14421239.