Veilig mailen via ZIVVER

Gemeente Oss gebruikt ZIVVER om veilig te mailen.

Waarom doen we dit?

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is een essentieel onderdeel van het werk van gemeente Oss. We moeten onder andere kunnen garanderen dat we op een veilige manier informatie via e-mail uitwisselen met inwoners, bedrijven en instellingen. Je moet dan denken aan privé gegevens zoals klantgegevens, BSN-nummers of andere privacygevoelige informatie die we veilig willen versturen. Door dit soort gegevens te mailen via ZIVVER, zijn ze veilig: niemand anders dan de verzender en ontvanger kunnen het bericht lezen. Dus ook hackers niet. Daarnaast waarschuwt ZIVVER wanneer organisaties gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Hoe opent u een bericht die wij via ZIVVER hebben verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van ons via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Daar vult u de code uit het ontvangen bericht in om de mail op te halen. Eventueel moet u hier ook nog een extra wachtwoord of sms-code invoeren.

Bericht openen met een extra wachtwoord

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een extra wachtwoord. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom heeft u een wachtwoord ontvangen. U vult dit wachtwoord in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen. U heeft dit wachtwoord telkens nodig als u het bericht wilt openen bij ZIVVER.

Instructievideo

In dit filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat wij via ZIVVER hebben verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina . Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact met ons op, telefoon 14 0412

Meer weten? Kijk op de website van Zivver.