Bewegen in Oss

We weten allemaal dat beweging belangrijk is om gezond te blijven. In de regio zijn allerlei organisaties en initiatieven die kunnen helpen om voldoende te bewegen. Vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

Sportzoeker in je eigen wijk

Er zijn allerlei sporten en mogelijkheden om te bewegen. Maar welke sport is nu echt iets voor jou? En wat is er bij jou in de buurt?
Lees meer op de Sportzoeker Oss en omgeving

Bewegen in de wijk

Ben je benieuwd waar in de wijk je kunt bewegen of sporten? Met de Wijkbeweegkaarten heb je in één oogopslag een overzicht van het beweegaanbod in je wijk.
Lees meer over Bewegen in de wijk

Bewegen voor kinderen

Buurtsport

In verschillende Osse wijken zorgt SEC na schooltijd voor de begeleiding bij sport en spel. Dus wil jij lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdgenootjes uit je wijk? Kom gezellig langs!
Lees meer over Buurtsport

Try-out Sports

Staat jouw basisschoolkind te popelen om aan een sport te beginnen? Of wil je kind gewoon eens iets nieuws proberen? Dat kan met Try-out Sports. Hiermee krijgt je kind voor €10,- minimaal vier proeflessen van een sportaanbieder die is aangesloten bij Try-out Sports.
Lees meer over het aanbod

Als de contributie te hoog is

Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.
Lees meer over Jeugdsportfonds

Bewegen voor mensen met een beperking

Uniek sporten

Een overzicht van het sport- en beweegaanbod in de regio voor mensen met een beperking. Je leest hier ook hoe je hulp kunt krijgen bij het vinden van een passende sport, vervoer, een sportmaatje of een sporthulpmiddel.
Lees meer over Uniek Sporten

Gym op maat

De Gymgroep op maat van ONS welzijn is speciaal voor mensen met een beperking. Kom gerust eens vrijblijvend kijken of het wat voor je is.
Lees meer over Gym op maat

Bewegen voor ouderen

Sociaal Vitaal

Sociaal Vitaal is beweging voor ouderen, gericht op weerbaar zijn en sociale vaardigheden. Zoals het leren omgaan met angst, aangeven van grenzen, krijgen van zelfvertrouwen en verbeteren van sociale vaardigheden.
Lees meer op de website van Sport Expertise Centrum, vul zoekterm 'Sociaal vitaal' in.

Linedance

Bij Linedance dans je zelf maar ook in een groep. Je staat in rijen naast, voor en achter elkaar.
Lees meer over linedance

Yoga op maat

Yoga voor iedereen vanaf 50 jaar. Ook met lichamelijke klachten kun je meedoen met deze lessen.
Lees meer over yoga op maat

Gym u fit

Gymactiviteiten voor iedereen vanaf 50 jaar op verschillende locaties in de regio.
Lees meer over Gym u fit Oss/Bernheze

Sacred dance

Sacred Dance begint en eindigt in een kring. Het zijn eenvoudige dansen die iedereen mee kan doen.
Lees meer over sacred dance

Ga ploggen!

Ploggen is zwerfafval opruimen tijdens het joggen. Hiermee werk je aan je conditie en doe je tegelijk iets goeds voor het milieu.
Lees meer over ploggen

Handige apps en website

- Wil je zelf aan de slag met je gezondheid? Kijk dan eens in de Appstore van de GGD.
- Of op Samengezond.nl voor een steuntje in de rug.
- Kijk voor eenvoudige en leuke uitleg ook eens op Steffie gezond, goed bewegen

Denk je dat je meer gespecialiseerde hulp nodig hebt?

Kom je er zelf niet uit? Omdat je bijvoorbeeld een chronische ziekte hebt? Praat dan met je huisarts. Die kan je helpen met adviezen die aansluiten bij jouw gezondheid en situatie. En je zo nodig verwijzen.

Er zijn verschillende leefstijlprogramma’s die inzicht geven in een gezondere levensstijl en de invloed die dat kan hebben op je chronische aandoening. Je krijgt handreikingen mee hoe jij een gezondere levensstijl kunnen bereiken en volhouden. Opgeven voor leefstijlprogramma's gaat vaak via de praktijkondersteuner van de huisarts. Bijvoorbeeld:

Dit overzicht is niet compleet

Heb je tips? Mail die naar internet@oss.nl. Bedankt!

Klik hier om naar de enquête te gaan.