Centrum Jeugd en Gezin (CJG)

Ouders en opvoeders hebben regelmatig vragen over opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Bijvoorbeeld over zelfvertrouwen, druk gedrag, slapen of internetgebruik. Met alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u in de gemeente Oss op verschillende plekken terecht: op school, de jeugdgezondheidszorg, uw huisarts of het Centrum Jeugd en Gezin Maasland (CJG).

Deze informatie gaat over het Centrum Jeugd en Gezin. Wat hebben zij te bieden?

Informatie en advies

Hebt u een vraag over een kind of jongere van 0 tot 23 jaar? Of ben je jong en heb je zelf vragen? Bijvoorbeeld over vrienden, school of werk? Loop gerust binnen bij de Schadewijkstraat 6 in Oss. Bellen mag ook via 088-3742526 of mail naar info@centrumjeugdengezin-maasland.nl Iedereen is welkom voor gratis informatie, advies of hulp.

Cursussen over opgroeien en opvoeden

Het Centrum Jeugd en Gezin organiseert regelmatig cursussen en informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over omgaan met pubers of hooggevoelige kinderen. Bekijk het cursusaanbod.

Advies-op-maat

Wilt u uw vraag uitgebreider bespreken? Dat kan in een gratis info-gesprek. Zo nodig is een tweede gesprek ook mogelijk.

Hebt u meer nodig?

Blijkt uit het gesprek met het Centrum Jeugd en Gezin dat er een bepaalde vorm van hulpverlening nodig is voor uw kind? Bijvoorbeeld specialistische jeugdhulp? Dan bekijkt het CJG met u wat de best passende hulp is en ondersteunt het CJG u om deze hulp in te zetten. Hierbij kunnen u en het CJG gebruik maken van de expertise van het Sociaal Team.

Beroepskrachten

Alle beroepskrachten die in hun werk te maken hebben met ouders, kinderen en jongeren, kunnen bij het Centrum Jeugd en Gezin terecht voor consultatie, informatie en advies.

Contact met het Centrum Jeugd en Gezin

Loop gerust binnen bij het Centrum Jeugd en Gezin Maasland aan de Schadewijkstraat 6 in Oss. Dat kan elke werkdag tussen 9.00-17.00 uur. Een afspraak is niet nodig. Bellen of mailen kan ook. U kunt uw vraag ook stellen via de website van het CJG.

Meer informatie