Centrum Jeugd en Gezin (CJG)

Vanwege de coronacrisis bieden de medewerkers hun begeleiding nu vaker telefonisch als dat kan.

Ouders en opvoeders hebben regelmatig vragen over opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Bijvoorbeeld over zelfvertrouwen, druk gedrag, slapen of internetgebruik. Met alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u in de gemeente Oss op verschillende plekken terecht: op school, de jeugdgezondheidszorg, uw huisarts of het Centrum Jeugd en Gezin (CJG).

Deze informatie gaat over het Centrum Jeugd en Gezin. Wat hebben zij te bieden?

Informatie en advies

Heeft u een vraag over een kind of jongere van 0 tot 23 jaar? Loop gerust binnen aan de Schadewijkstraat 6 in Oss. Bellen of mailen mag ook. U kunt er terecht voor gratis informatie, advies of hulp. Zoekt u een bepaalde vorm van hulpverlening voor uw kind? Dan kan de medewerker van het Centrum Jeugd en Gezin u doorverwijzen naar het Basisteam Jeugd en Gezin.

Cursussen over opgroeien en opvoeden

Het Centrum Jeugd en Gezin organiseert regelmatig cursussen en informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over omgaan met pubers of hooggevoelige kinderen. Bekijk het cursusaanbod.

Advies-op-maat

Wilt u uw vraag uitgebreider bespreken? Dat kan in een gratis info-gesprek. Zo nodig is een tweede gesprek ook mogelijk.

Basisteam Jeugd en Gezin (BJG)

Blijkt uit het gesprek met het Centrum Jeugd en Gezin dat er meer hulp nodig is? Dan zorgt de medewerker er voor dat uw vraag terecht komt bij het Basisteam Jeugd en Gezin (BJG). Lees hoe het BJG werkt

Een aanmelding bij het Basisteam Jeugd en Gezin gaat altijd via een medewerker van het Centrum Jeugd en Gezin. U kunt zich dus niet zelf aanmelden bij het Basisteam Jeugd en Gezin.

Beroepskrachten

Alle beroepskrachten die in hun werk te maken hebben met ouders, kinderen en jongeren, kunnen bij het Centrum Jeugd en Gezin terecht voor consultatie, informatie en advies.

Contact met het Centrum Jeugd en Gezin

Loop gerust binnen bij het Centrum Jeugd en Gezin aan de Schadewijkstraat 6 in Oss. Dat kan elke werkdag tussen 9.00-17.00 uur. Een afspraak is niet nodig. Bellen of mailen kan ook. U kunt uw vraag ook stellen via de website van het CJG.

Lees ook:

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.