ADDENDUM STRUCTUURVISIE OSS WEST - 2022

Laatst gewijzigd op: 15-04-2024

De gemeenteraad van Oss heeft op 11 april 2024 het ‘Addendum Structuurvisie Oss West - 2022’ gewijzigd vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent.

Wat is een structuurvisie?

Een gemeentelijke structuurvisie is een strategisch beleidsdocument over de ruimtelijke en functionele ontwikkelingen in de gemeente. Het geeft aan waar welke functies wenselijk zijn en waar niet. In deze visie gaat het dus vooral om de keuze op hoofdlijnen van de voorgenomen stedelijke ontwikkeling van Amsteleind.

Waar gaat het ‘Addendum Structuurvisie Oss West - 2022’ over?

Op 24 februari 2022 is de ‘Structuurvisie Oss West - 2022’ vastgesteld door de raad van de gemeente Oss. De structuurvisie gaat over het nieuwe ontwikkelgebied aan de westzijde van Oss bestaande uit circa 3.000 woningen. Sinds de vaststelling van de structuurvisie zijn de uitgangspunten voor de uitleglocatie aan de westzijde van Oss op meerdere punten gewijzigd en is er een naam gegeven aan de nieuwe wijk: Amsteleind. Daarnaast is het structuurvisiegebied voor de uitleglocatie gewijzigd en is als uitgangspunt opgenomen om het zuidelijk deel van Amsteleind meer stedelijk in te richten. In het ‘Addendum Structuurvisie Oss West - 2022’ zijn de wijzigingen aan de structuurvisie beschreven en vastgelegd.

Het addendum wijkt af van het ontwerp addendum

Van 21 december 2023 tot en met 31 januari 2024 kon een ieder reageren op het ontwerp van het addendum. Het vastgestelde addendum is op een aantal punten anders dan het ontwerp addendum. De verschillen staan vermeld in de ‘Nota van inspraak ontwerp Addendum Structuurvisie Oss West - 2022’.

U kunt het addendum en de overige stukken bekijken

U kunt vanaf donderdag 18 april 2024 tot en met donderdag 30 mei 2024 de volgende stukken bekijken:

  • het besluit van de gemeenteraad over het addendum
  • het addendum
  • de Nota van inspraak ontwerp Addendum Structuurvisie Oss West - 2022

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website https://omgevingswet.overheid.nl (onderdeel ‘Regels op de kaart’)
  • (op afspraak) digitaal bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. U moet hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 14 0412. U kunt een afspraak maken voor elke werkdag (maandag tot en met vrijdag) tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

De bronbestanden van het addendum zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/.

Het identificatienummer van het addendum is NL.IMRO.0828.SVadosswest2022-VG01

Wanneer treedt het addendum in werking?

Het addendum treedt in werking op 18 april 2024. Tegen het besluit tot vaststelling van het addendum kunt u geen bezwaar of beroep instellen.

Hebt u nog vragen?

Als u vragen hebt over deze publicatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Oss, via telefoonnummer 14 0412.