Openbaar vervoer

Trein en zonetaxi

Gemeente Oss heeft drie treinstations: Oss C.S., Oss West en Ravenstein. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Spoorwegen.
Met de zonetaxi kunt u van en naar het station reizen voor een vaste prijs per zone. Dit kan alleen bij station Oss en Oss West, niet bij station Ravenstein. Voor meer informatie en boeken ga naar de website Zonetaxi.

Bus

In de gemeente Oss rijden streeklijnen, een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) lijn, buurtbussen en wijkbussen.

HOV-lijn Oss – Eindhoven

In Oss rijdt de HOV lijn 305 Oss-Eindhoven. Op deze lijn zijn slechts een paar haltes, om de route zo snel mogelijk af te kunnen leggen. Een rit Oss – Eindhoven duurt 55 minuten. De route en vertrektijden vindt u op www.arriva.nl

Streeklijnen

De streeklijn rijdt tussen wijken, kernen, dorpen en steden. Op deze lijnen zijn veel haltes om in- en uit te stappen. Voor informatie over tijden en tarieven: www.arriva.nl of www.9292OV.nl

Buurtbussen

De buurtbus is een kleinere bus dan de gewone streekbus en rijdt vooral in kernen waar geen grote bus komt. In een buurtbus mogen maximaal acht reizigers plaats nemen. Om de kosten laag te houden rijden vrijwilligers de buurtbus. De buurtbus heeft een vaste dienstregeling. Voor informatie over tijden en tarieven ga naar de website Arriva.

Wijkbus

In Oss rijdt een wijkbus in plaats van stadsbussen. De wijkbus valt officieel niet onder het openbaar vervoer. Uw OV-kaart is in de wijkbus dus niet geldig. Lees meer over de wijkbus, de routes en vertrektijden

Regiotaxi

De regiotaxi is een vorm van vervoer met kleine busjes en taxi’s, waarmee u van deur tot deur kunt reizen. Iedereen kan daar gebruik van maken. Meer informatie vindt u op de website Regio Taaxi Nooroostbrabant.
Voor inwoners die gebruik maken van de Wmo gelden speciale kortingstarieven. Lees meer over reizen met de Wmo-pas.

Overzicht (openbaar) vervoer

Op de website www.ikwilvervoer.nl vindt u naast het ‘normale’ openbaar vervoer in de gemeente ook de Regiotaxi, vrijwillige hulpdiensten, lokale vrijwilligersinitiatieven en deelauto’s via SnappCar.