Energiehulp

Is uw energierekening ook gestegen? U bent niet de enige. Energiehulp van de gemeente Oss helpt u om het energieverbruik naar beneden te krijgen en zo geld te besparen. Misschien is het door de hoge prijzen lastig om uw rekeningen te betalen. Ook daar helpt de gemeente Oss u graag bij. Op deze pagina leest u wat we voor u doen.

Informatie over Energiehulp in een andere taal lezen?

Klik op het plaatje voor de gewenste taal.

Gratis Klusbus

De Klusbus komt langs om uw woning gratis te verduurzamen. Als u de Klusbus kunt aanvragen, krijgt u hierover een brief met een code. Met die code kunt u een afspraak maken. Mensen van Klimaatroute komen uw huis dan verduurzamen.
Lees meer over de Klusbus op de website van Klimaatroute

Gratis Bespaarbox

Met de gratis Bespaarbox kunt u zelf uw woning verduurzamen. Er is een Bespaarbox Gas en een Bespaarbox Stroom. Als u de Bespaarbox kunt bestellen, krijgt u hierover een brief met een code. Met die code kunt u een box bestellen.
Lees meer over de Bespaarbox

Energietoeslag

U kunt op dit moment geen energietoeslag aanvragen. De Rijksoverheid werkt aan een nieuwe wet. Wij houden u op de hoogte via de pagina over de energietoeslag.

Gratis energiecoach

Wilt u weten hoe u thuis het beste energie kunt besparen? Vraag dan een gratis gesprek aan. Een Energiecoach legt uit wat u allemaal kunt doen om uw huis te verduurzamen.
Meer informatie over het keukentafelgesprek.

Leer uw energierekening lezen en bespaar!

Veel mensen willen besparen op hun energierekening. Maar hoe leest u een energierekening eigenlijk? En hoe bespaart u daarna? Dat bespreken we tijdens de informatieavonden in de wijken.
Kijk op de website van Oss Schakelt door wanneer we in de buurt zijn

Vragen?

Heeft u vragen over Energiehulp? Bekijk de Veelgestelde vragen hier. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan naar 14 0412 of mail naar energiehulp@oss.nl. We helpen u graag!

Wilt u uw huis verduurzamen? Kijk dan op de pagina over Energie besparen.

Hulp bij geldzaken

Op de pagina 'Hulp bij geldzaken' staat hoe wij u kunnen helpen met uw geldzaken. Hieronder lichten we een aantal pagina's uit.

Hulp bij geldzorgen

Zijn uw kosten vaak hoger dan uw inkomsten? En is het daardoor lastig om elke maand de rekening(en) te betalen? Of heeft u daardoor schulden? Wacht dan niet langer, maar kom in actie!
Lees wat u kunt doen en wie u kan helpen

Minimaregelingen

Wij vinden het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Als u een laag inkomen hebt, is dat niet altijd even makkelijk. Daarom zijn er (financiƫle) regelingen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld lid worden van een sportclub en/of betaalt de gemeente mee aan de zorgverzekering.
Bekijk alle regelingen

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering is er voor mensen die te weinig geld hebben om van te leven. En ook niet in aanmerking komen voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering overbrugt u de periode tot u weer betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt.
Lees meer over de bijstandsuitkering