Energiehulp

Deze tekst luisteren? Druk op de knop ‘Lees voor’. Zorg dat het geluid aanstaat.  Liever vertalen? Selecteer de tekst en druk op ‘Vertalen’.

Is uw energierekening ook gestegen? U bent niet de enige. Energiehulp van de gemeente Oss helpt u om het energieverbruik naar beneden te krijgen en zo geld te besparen. Misschien is het door de hoge prijzen lastig om uw rekeningen te betalen. Ook daar helpt de gemeente Oss u graag bij. Op deze pagina leest u wat we voor u doen.

Energietoeslag

Osse huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen in 2023 nog een eenmalige energietoeslag van € 800 krijgen. De gemeente betaalt de toeslag zoveel mogelijk automatisch uit. Lees meer op de pagina over de energietoeslag.

Gratis energiecoach

Wilt u weten hoe u thuis het beste energie kunt besparen? Vraag dan een gratis gesprek aan. Een Energiecoach legt uit wat u allemaal kunt doen om uw huis te verduurzamen.
Meer informatie over het keukentafelgesprek.

Leer uw energierekening lezen en bespaar!

Veel mensen willen besparen op hun energierekening. Maar hoe leest u een energierekening eigenlijk? En hoe bespaart u daarna? Dat bespreken we tijdens de informatieavonden in de wijken. Op dit moment staan er geen avonden gepland en kunt u terecht bij de gratis Energiecoach. Wilt u informatie voor een grote groep? Stuur dan een mail naar energiehulp@oss.nl.
Meer informatie op de website van Oss Schakelt door.

Vragen?

Heeft u vragen over Energiehulp? Bel dan naar 14 0412 of mail naar energiehulp@oss.nl. We helpen u graag!

Wilt u uw huis verduurzamen? Kijk dan op de pagina over Energie besparen.

Hulp bij geldzaken

Op de pagina over geldzaken staat hoe wij u kunnen helpen met uw geldzaken. Hieronder lichten we een aantal pagina's uit.

Hulp bij geldzorgen

Zijn uw kosten vaak hoger dan uw inkomsten? En is het daardoor lastig om elke maand de rekening(en) te betalen? Of heeft u daardoor schulden? Wacht dan niet langer, maar kom in actie!
Lees wat u kunt doen en wie u kan helpen.

Regelingen bij laag inkomen

Wij vinden het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Als u een laag inkomen hebt, is dat niet altijd even makkelijk. Daarom zijn er (financiële) regelingen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld lid worden van een sportclub en/of betaalt de gemeente mee aan de zorgverzekering. Bekijk alle regelingen.

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering is er voor mensen die te weinig geld hebben om van te leven. En ook niet in aanmerking komen voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering overbrugt u de periode tot u weer betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt.
Lees meer over de bijstandsuitkering.