Energiehulp

Deze tekst luisteren? Druk op de knop ‘Lees voor’. Zorg dat het geluid aanstaat.  Liever vertalen? Selecteer de tekst en druk op ‘Vertalen’.

Is uw energierekening ook gestegen? U bent niet de enige. Energiehulp van de gemeente Oss helpt u om het energieverbruik naar beneden te krijgen en zo geld te besparen. Misschien is het door de hoge prijzen lastig om uw rekeningen te betalen. Ook daar helpt de gemeente Oss u graag bij. Op deze pagina leest u wat we voor u doen.

Gratis energiecoach

Wilt u weten hoe u thuis het beste energie kunt besparen? Vraag dan een gratis gesprek aan. Een Energiecoach legt uit wat u allemaal kunt doen om uw huis te verduurzamen.
Meer informatie over het keukentafelgesprek.

Witgoedregeling

De witgoedregeling is voor huishoudens die energietoeslag ontvangen in 2023 en in een huurwoning in de gemeente Oss wonen. Met een tegoedbon van € 500 kunnen zij hun oude witgoedapparaat inruilen voor een nieuw en energiezuinig apparaat. Meer informatie over de witgoedregeling.

Hulp bij geldzaken

Op de pagina over geldzaken staat hoe wij u kunnen helpen met uw geldzaken. Hieronder lichten we een aantal pagina's uit.

Hulp bij geldzorgen

Zijn uw kosten vaak hoger dan uw inkomsten? En is het daardoor lastig om elke maand de rekening(en) te betalen? Of heeft u daardoor schulden? Wacht dan niet langer, maar kom in actie!
Lees wat u kunt doen en wie u kan helpen.

Regelingen bij laag inkomen

Wij vinden het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Als u een laag inkomen hebt, is dat niet altijd even makkelijk. Daarom zijn er (financiële) regelingen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld lid worden van een sportclub en/of betaalt de gemeente mee aan de zorgverzekering. Bekijk alle regelingen.

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering is er voor mensen die te weinig geld hebben om van te leven. En ook niet in aanmerking komen voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering overbrugt u de periode tot u weer betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt.
Lees meer over de bijstandsuitkering.

Vragen?

Heeft u vragen over Energiehulp? Bel dan naar 14 0412 of mail naar energiehulp@oss.nl. We helpen u graag!

Wilt u uw huis verduurzamen? Kijk dan op de pagina over Energie besparen.