Energiehulp

Is uw energierekening ook gestegen? U bent niet de enige. Energiehulp van de gemeente Oss helpt u om het energieverbruik naar beneden te krijgen en zo geld te besparen. Misschien is het door de hoge prijzen lastig om uw rekeningen te betalen. Ook daar helpt de gemeente Oss u graag bij. Op deze pagina leest u wat we voor u doen.

Informatie over Energiehulp in een andere taal lezen?

Klik op het plaatje voor de gewenste taal.

Gratis Klusbus

De Klusbus komt langs om uw woning gratis te verduurzamen. Als u de Klusbus kunt aanvragen, krijgt u hierover een brief. Mensen van Klimaatroute komen uw huis dan verduurzamen.
Lees meer over de Klusbus op de website van Klimaatroute.

Gratis Bespaarbox

Met de gratis Bespaarbox kunt u zelf uw woning verduurzamen. We hebben nog een aantal Gas Bespaarboxen. Als u de Bespaarbox kunt bestellen, heeft u hierover een brief gehad met een code. Met die code kunt u een box bestellen.
Lees meer over de Bespaarbox.

Energietoeslag

Ook in 2023 komt er een energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Het gaat om een bedrag van € 800,00. Studenten kunnen bij DUO € 400,00 aanvragen. U kunt de toeslag nog niet aanvragen. Wij houden u op de hoogte via de pagina over de energietoeslag.

Gratis energiecoach

Wilt u weten hoe u thuis het beste energie kunt besparen? Vraag dan een gratis gesprek aan. Een Energiecoach legt uit wat u allemaal kunt doen om uw huis te verduurzamen.
Meer informatie over het keukentafelgesprek.

Leer uw energierekening lezen en bespaar!

Veel mensen willen besparen op hun energierekening. Maar hoe leest u een energierekening eigenlijk? En hoe bespaart u daarna? Dat bespreken we tijdens de informatieavonden in de wijken. Op dit moment staan er geen avonden gepland en kunt u terecht bij de gratis Energiecoach. Wilt u informatie voor een grote groep? Stuur dan een mail naar energiehulp@oss.nl.
Meer informatie op de website van Oss Schakelt door.

Vragen?

Heeft u vragen over Energiehulp? Bekijk de Veelgestelde vragen hier. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan naar 14 0412 of mail naar energiehulp@oss.nl. We helpen u graag!

Wilt u uw huis verduurzamen? Kijk dan op de pagina over Energie besparen.

Hulp bij geldzaken

Op de pagina 'Hulp bij geldzaken' staat hoe wij u kunnen helpen met uw geldzaken. Hieronder lichten we een aantal pagina's uit.

Hulp bij geldzorgen

Zijn uw kosten vaak hoger dan uw inkomsten? En is het daardoor lastig om elke maand de rekening(en) te betalen? Of heeft u daardoor schulden? Wacht dan niet langer, maar kom in actie!
Lees wat u kunt doen en wie u kan helpen.

Regelingen bij laag inkomen

Wij vinden het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Als u een laag inkomen hebt, is dat niet altijd even makkelijk. Daarom zijn er (financiële) regelingen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld lid worden van een sportclub en/of betaalt de gemeente mee aan de zorgverzekering.
Bekijk alle regelingen.

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering is er voor mensen die te weinig geld hebben om van te leven. En ook niet in aanmerking komen voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering overbrugt u de periode tot u weer betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt.
Lees meer over de bijstandsuitkering.