Bodemonderzoek Noordelijke Randweg

Laatst gewijzigd op: 18-03-2024

De gemeente is met de voorbereidingen aan de Noordelijke Randweg gestart. Een van de voorbereidingen is een bodemonderzoek bij de Macharenseweg – Achterschaijkstraat. Dit is voor de rotonde die we daar willen maken. Eerder lag daar een stortplaats. Uit het onderzoek bleek dat de bodem verontreinigd is. In de grond zitten resten ijzer, glas, botresten en asbestafval. Ook in een klein deel van de grond zit koper, lood, nikkel, zink en DDT. Uit onderzoek blijkt dat het grondwater niet is vervuild.

Maatregelen

We hebben contact met de GGD gehad. Het advies is om contact met asbest zoveel mogelijk te vermijden en niet te verspreiden. Daarom hebben we een hekwerk rond het terrein geplaatst, zodat het niet toegankelijk is. Tot begin januari 2024 voeren we vervolgonderzoeken uit. Daarna maken we een plan om het asbest op te ruimen en dat voeren we dan uit.

Horzak, Oijense Zij en omgeving

Inwoners uit de buurt van de Macharenseweg-Achterschaijkstraat hebben 18 december 2023 een brief gehad. In het verleden is het gebied van Horzak Noord en Oijense Zij uitgebreid onderzocht en daarna bouwrijp gemaakt.

Veelgestelde vragen en antwoorden bodemonderzoek Noordelijke Randweg