Zoekresultaten

Gezocht op  'duurzame polder'

Titel

88 zoekresultaten gevonden

Van 1 tot 10
 1. 1

  Duurzaamheid & Milieu - Gemeente Oss

  Informatie over duurzaamheid en het milieu in Oss.
 2. 2

  Duurzame energieproductie: windmolens en zonnevelden - Gemeente Oss

  Duurzame energieproductie: windmolens en zonnevelden - Gemeente Oss Lees voor Duurzame energieproductie: windmolens en zonnevelden 1. Waarom wil gemeente Oss zoveel windmolens? De gemeente Oss wil in 2050 energieneutraal zijn. Energieneutraal houdt in dat alle energie die in 2050 wordt gebruikt, duurzaam wordt opgewekt.
 3. 3

  Energie opwekken - Gemeente Oss

  Oss wil in 2050 energieneutraal zijn. We willen dan ook voldoen aan de doelen van de Regionale Energiestrategie (RES) om in 2030 haar eigen opgave van 0,93 PJ aan energie op eigen grondgebied duurzaam op te wekken met behulp van wind- en zonne-energie.
 4. 4

  Klimaatopgave - Gemeente Oss

  We worden steeds bewuster dat we beter moeten omgaan met de aarde. Voor nu en de toekomst, voor onszelf en de generaties na ons. Maar hoe doen we dat?
 5. 5

  Profijt/verdienmodel - Gemeente Oss

  Lees voor Profijt/verdienmodel 1. Hoeveel verdient een eigenaar van de grond aan een windmolen? Dat hangt onder meer af van de locatie, de grootte van de windmolen, van wat de eigenaar van de windturbine afspreekt met de eigenaar van de grond. En van de randvoorwaarden die de gemeente stelt. 2.
 6. 6

  Contact energietransitie - Gemeente Oss

  Vragen over de energietransitie? Kies uw onderwerp uit onderstaande lijst en stuur een bericht naar het e-mailadres.
 7. 7

  Energietransitie - Gemeente Oss

  Om een energie-neutrale toekomst te realiseren, willen we energie besparen en duurzame energie opwekken in Oss. Denk aan zonne-energie, windenergie en aan aardgasvrij wonen. We doen dat samen met woningbouwcoöperaties, Energie Coöperatie Oss en Brabant Woont Slim.
 8. 8

  Waarom de energietransitie in Oss? - Gemeente Oss

  Lees voor Waarom de energietransitie in Oss? 1. Ik zie het nut niet in van windmolens en/of zonnevelden. Wat is het voordeel eigenlijk? De overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie wordt energietransitie genoemd. Belangrijke drijfveer is tevens dat de CO2 uitstoot wordt verminderd wat invloed heeft op de temperatuur huishouding op aarde.
 9. 9

  Inleiding - Gemeente Oss

  Lees voor Inleiding Wat bedoelen we met de energietransitie? Dat is de omschakeling van fossiele brandstoffen zoals olie, aardgas, steenkolen naar duurzame energie. Denk bij duurzame energie aan zon, wind en aardwarmte. Om tot de omschakeling naar duurzame energie te komen zijn er verschillende afspraken gemaakt. 1. Nationale Klimaatakkoord 2. Klimaatakkoord van Parijs 3.
 10. 10

  Regionale energiestrategie (RES) - Gemeente Oss

  RES staat voor Regionale Energiestrategie. De RES vertaalt nationale afspraken uit het nationale Klimaatakkoord over duurzame elektriciteit en warmte naar 30 regio’s.