Starten met ondernemen

Op het Bedrijvenloket van de gemeente Oss kunt u uiteenlopende informatie vinden. Denk aan vergunningen, reclame plaatsen, het aanmelden van een verhuizing, bedrijfsafval, brandveiligheid en nog veel meer onderwerpen die van belang zijn voor u als ondernemer.

Hulp voor starters

Starters Succes stimuleert startende ondernemers, in de vorm van een intensief coachings- en begeleidingstraject, tegen een geringe eigen bijdrage. Het brengt starters en coaches bijeen in een netwerk waar ervaringen worden gedeeld en adviezen worden uitgewisseld.

Ook OndernemersLift+ en het Ondernemersklankbord ondersteunen (startende) ondernemers ieder op hun eigen wijze met advies op maat.

Samenwerken

In Oss werken ondernemers samen in verschillende verenigingen en verbanden. Hier vind u een overzicht van alle ondernemersverenigingen. Ook in de Kracht van Oss werken ondernemers samen. De kracht van Oss is een initiatief van Rabobank Oss Bernheze, gemeente Oss, Osse ondernemersverenigingen (OIK, TIBO en 3VO) en Kamer van Koophandel. Het doel is het behouden en creƫren van werkgelegenheid door nieuwe economische activiteiten toe te voegen aan de bedrijvigheid in Oss.

Financiering

Wanneer u een eigen bedrijf wilt starten of net een paar jaar ondernemer bent, is financiering krijgen vaak lastig. Rijksdienst voor Ondernemers heeft een aantal regelingen voor startende ondernemers op een rij gezet. Daarnaast bestaan er ook financieringsmogelijkheden bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Meer informatie

Meer informatie over ondernemen vindt u op het Ondernemersplein.

billboard 'Ondernemen in Oss: ': Life Sciences, Agrifood, Logistics, Industry