Life Sciences in Oss

Oss staat al generaties lang aan de wieg van de life sciences. Van insuline en ‘de pil’ tot heel veel andere medicijnen. Met MSD, Aspen en het Pivot Park is er een krachtig cluster. In Oss is op medicijnontwikkeling alles aanwezig. Van onderzoek tot commerciële productie.

Een gezonde wereld begint bij MSD

Bij MSD maken ze het verschil tussen ziek op bed liggen of de gewone, dagelijkse dingen kunnen doen. Elke dag werken daar mensen aan innovatieve geneesmiddelen en behandelingen tegen ziekten die de wereldgezondheid bedreigen: hart- en vaatziekten, diabetes, infectieziekten en natuurlijk ook kanker. Ook vanuit Oss, de geboorteplaats van Organon, nu geïntegreerd in MSD. Met de anticonceptiemiddelen van MSD kunnen levens van vrouwen en meisjes gered worden in ontwikkelingslanden. Maar ook op het gebied van kankeronderzoek worden er baanbrekende producten ontwikkeld.

Aspen, betaalbare medicijnen voor iedereen

Een succesvol geneesmiddel kan niet zonder kwalitatief goede en veilig werkzame grondstoffen, de zogenaamde Active Pharmaceutical Ingredients (API’s). Die grondstoffen maken ze al jarenlang in Oss. Eerst bij Organon-Diosynth en MSD. Nu bij Aspen Pharma dat dit onderdeel in oktober 2013 kocht van MSD.

Pivot Park - Vernieuwing en inspiratie

Voor de gemeente Oss is Pivot Park de plek waar nieuwe bedrijven ontstaan. Waar ondernemers met een idee de plek en de faciliteiten hebben om te groeien. Het is een plek waar mensen elkaar inspireren. Waar kennis, technieken en vaardigheden worden gedeeld, zodat er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Mogelijkheden in de ontwikkeling en productie van medicijnen, maar ook nieuwe werkgelegenheid.

Pivot Park is een campus voor open innovatie in de life sciences. Hier zijn al tientallen bedrijven werkzaam. Samen omvatten ze het gehele speelveld van farmaceutische R&D; van onderzoek en ontwikkeling tot en met de klinische productie van geneesmiddelen. Op het park is hiervoor alles aanwezig denk aan apparatuur, dienstverlening en kennis. www.pivotpark.nl

Pivot Park is in februari 2012 ontstaan uit een initiatief van MSD in nauwe samenwerking met vijf partners: provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Nederlandse ministeries van Economische Zaken en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Geïnteresseerd of vragen?

Bel 14 0412 en vraag naar afdeling ondernemerszaken of stuur een e-mail naar ondernemerszaken@oss.nl

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter en op Instagram.