Vergaderkalender en -stukken gemeenteraad

Pilot vergaderstelsel

Vanaf januari 2023 starten we met een pilot vergaderstelsel. Eén van de experimenten is dat we de vaste commissieavonden gaan loslaten en gaan plannen naar behoefte.

Wat is gewijzigd?

Een vergadercyclus begint altijd met een agendacommissie en eindigt met een raadsvergadering. De donderdagen daartussen (politieke avonden) zijn van tevoren niet vastgelegd voor de verschillende commissies, podiumbijeenkomsten, technische overleggen of benen-op-tafelgesprekken. De agendacommissie besluit aan de hand van de voorliggende dossiers en onderwerpen wat tijdens welke politieke avond zal worden besproken.

Vergaderdata en tijden kunnen wijzigen. De website heeft de actuele informatie. Kijk op de vergaderkalender via iBabs, (oss.bestuurlijkeinformatie.nl).

Gebruik dezelfde app als de gemeenteraad

De gemeenteraad werkt digitaal. De gemeenteraad werkt met een applicatie iBabs. Hierin staan alle agenda’s en vergaderstukken. De app is ook gratis beschikbaar voor geïnteresseerden.

Wat kunt u doen met de app?

  • Openbare stukken van raads- en commissievergaderingen inzien
  • Videofragmenten van raads- en commissievergaderingen opvragen. Dit kunt u zelfs per agendapunt doen. U hoeft dus niet het hele verslag door te kijken. U gaat naar het agendapunt waar u meer over wilt weten en krijgt daar het videoverslag van te zien
  • Met de zoekfunctie stukken opvragen vanaf januari 2006

Hoe de app installeren?

Op een PC ga naar www.ibabs.eu Daarna log je in. Met een Ipad of mobiele telefoon ga je naar de App-store en download je gratis iBabs-pro. Met de volgende gegevens kunt u inloggen:

  • Wachtwoord site: oss
  • E-mailadres: burger (alleen dit woord, e-mailadres is niet nodig)
  • Wachtwoord: burger

Liever niets installeren?

Wilt u niets liever geen app of programma installeren? Geen probleem! Bekijk dan alle vergaderdata en bijbehorende stukken online.