Hoe werkt Mijn Inkomen?

Krijgt u een uitkering of minimaregeling van de gemeente Oss? Dan kunt u met Mijn Inkomen gegevens over uw uitkering zelf online bekijken en aanvullen. Hoe dat werkt leggen we in deze handleiding uit.

Inloggen

Als u op de knop 'Inloggen op Mijn Inkomen' klikt, komt u op de inlogpagina. Daar logt u in met uw DigiD. Dit is een inlogcode voor websites van de overheid en de zorg. Kijk voor uitleg op: http://digid.uabc.nl (meertalig). Een DigiD aanvragen kan via www.digid.nl.

Mijn Inkomen

Als u bent ingelogd komt u op de startpagina van Mijn Inkomen. Hier vindt u uw eigen gegevens, kunt u uw jaaropgaven en uitkeringsspecificaties inzien en de laatste stortingen, uw opgebouwde vakantiegeld en mogelijke schulden bekijken.

Jaaropgave en uitkeringsspecificatie inzien

Om uw jaaropgave of uitkeringsspecificatie in te zien selecteert u het jaar en/of de maand van het document dat u wilt zien. Klik op ‘Bekijken’. Het geselecteerde document opent in PDF. Deze kunt u opslaan op uw eigen computer, voor uw eigen administratie.

Printscreen Uitkeringsspecificatie

Storting uitkering

Hier ziet u de laatste stortingen die door de gemeente Oss aan u zijn gedaan. Denk aan uw uitkering, bijzondere bijstand en eventuele voorschotten. Ook ziet u wanneer er welk bedrag, op welk rekeningnummer is gestort. Wordt uw uitkering gesplitst betaald? Dan ziet u de verschillende rekeningnummers en de bijbehorende bedragen.

Printscreen Stortingen

Vakantiegeld

Hier ziet u hoeveel vakantiegeld u over een bepaalde periode hebt opgebouwd. Ook ziet u voor hoeveel personen het saldo geldt.

Vakantiegeld wordt altijd eind juni of als de uitkering stopt overgemaakt.

Printscreen Vakantiegeld

Schulden

Hebt u een schuld bij de gemeente die te maken heeft met ‘Werk & Inkomen’? U moet bijvoorbeeld (een deel van) de uitkering terugbetalen of hebt een lening. Dan ziet u hier de totaalschuld. Bij de details ziet u hoe die is opgebouwd.

Menu

In het menu (de drie streepjes bovenaan het scherm) kunt naar uw ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn contactpersonen’.

Mijn gegevens

Op deze pagina voert u uw persoonlijke gegevens in, zoals telefoonnummer(s) en e-mailadres. De gegevens uit de BRP (Basisregistratie Personen), die al bij ons bekend zijn, zijn al ingevuld.

Mijn contactpersonen

Op deze pagina ziet u wie uw contactpersoon bij de afdeling Werk & Inkomen is.

Vragen of hulp nodig?

Hebt u vragen of hulp nodig bij Mijn Inkomen? Kijk bij de veel gestelde vragen, neem contact op met uw consulent Inkomen of bel 14 0412. Neem altijd uw DigiD mee als u een afspraak hebt voor Mijn Inkomen.