Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss (BB-Oss)

Vindt u het lastig om uw geldzaken op orde te krijgen of te houden? Wacht niet te lang. Kom in actie! Met Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss (BB-Oss) krijgt u meer inzicht en overzicht in uw inkomsten en uitgaven. Uw vaste lasten worden op tijd betaald. Meld u aan! Maak online een afspraak. Of bel 14 0412. Op deze pagina leest u meer over BB-Oss.

Wat is BB-Oss?

Bij BB-Oss coacht een consulent van de gemeente Oss u bij uw geldzaken. Uw inkomen komt niet meer op uw eigen bankrekening, maar op die van BB-Oss. U maakt samen met uw consulent een begroting en afspraken over uw geld. De consulent betaalt uw vaste lasten. Ook reserveert de consulent geld om te sparen, als dat kan. En als het nodig is om schulden af te betalen. U krijgt een afgesproken bedrag om boodschappen en andere dingen van te kopen. Samen met uw consulent probeert u (meer) inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Klopt uw uitgavenpatroon met uw inkomsten? Komt er genoeg geld binnen om alle rekeningen te betalen? Maakt u gebruik van alle regelingen?

Hoe lang duurt BB-Oss?

Dat is voor iedereen verschillend. Misschien heeft u uw geldzaken snel op orde en inzichtelijk en kunt u uw geldzaken weer zelf regelen. Lukt dat niet? Dan helpt uw BB-Oss consulent u zolang u het nodig heeft.

Voor wie is BB-Oss?

BB-Oss is gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. U kunt meedoen met BB-Oss als:
• U gemotiveerd bent.
• U rekeningen en andere documenten die nodig zijn bij ons aanlevert.

Hoe kan ik me aanmelden?

Bent u of kent u iemand die deze hulp goed kan gebruiken? Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Maak online een afspraak. U kunt ook bellen naar 14 0412.

Kom in actie bij geldzorgen, hoe klein ze ook zijn. Praat erover met iemand in je omgeving of neem contact op met de gemeente, SchuldHulpMaatje of de sociaal raadslieden van ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op: www.oss.nl/hulpbijgeldzaken. Kijk welke hulp bij jouw situatie past.