Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss (BB-Oss)

Vindt u het lastig om uw geldzaken op orde te krijgen of te houden? Wacht niet te lang. Kom in actie! Met Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss (BB-Oss) krijgt u meer inzicht en overzicht in uw inkomsten en uitgaven. Uw vaste lasten worden op tijd betaald. Meld u aan! Mail naar bb-oss@oss.nl of bel 14 0412 (toets 2). Op deze pagina leest u meer over BB-Oss.

Wat is BB-Oss?

Bij BB-Oss helpt een consulent van de gemeente Oss u met budgetondersteuning en budgetbeheer. BB-Oss is gratis.

Budgetondersteuning

De consulent kijkt samen met u naar uw inkomsten en uitgaven. Klopt het uitgavenpatroon met uw inkomsten? Komt er genoeg geld binnen om alle rekeningen te betalen? Maakt u gebruik van alle regelingen? We proberen samen met u meer inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven.

Budgetbeheer

Budgetbeheer betekent dat uw inkomen op de rekening van BB-Oss komt en niet op uw eigen bankrekening. Samen met de consulent maakt u een begroting en afspraken over het betalen van de vaste lasten. De consulent betaalt deze vaste lasten voor u. Als het kan, reserveren we geld om te sparen. En als het nodig is, om schulden af te betalen. U krijgt een afgesproken bedrag om boodschappen en andere dingen van te kopen.

Voor wie is BB-Oss?

BB-Oss is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. U kunt meedoen met BB-Oss als u:
• gemotiveerd bent. U levert rekeningen en andere documenten die nodig zijn bij ons aan.
• wilt leren hoe u zelf uw geldzaken kunt regelen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Bent u of kent u iemand die deze hulp goed kan gebruiken? Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar bb-oss@oss.nl. U kunt ook bellen naar 14 0412 (toets 2).

Kom in actie bij geldzorgen, hoe klein ze ook zijn. Praat erover met iemand in je omgeving of neem contact op met de gemeente, SchuldHulpMaatje of de sociaal raadslieden van ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op: www.oss.nl/hulpbijgeldzaken. Kijk welke hulp bij jouw situatie past.