AJOSS, helpt jongeren hun schulden aanpakken

Iedereen kan geldproblemen krijgen. Bijvoorbeeld als je je baan verliest of doordat een kleine betalingsachterstand steeds verder oploopt tot een grotere schuld. Van geldzorgen kun je stress krijgen en stress kan ervoor zorgen dat het niet goed meer gaat op je werk of op school. Wil jij van deze geldzorgen af en werken aan een mooie toekomst? Kom dan in actie! Meld je aan voor AJOSS.

Hoe werkt AJOSS?

AJOSS (Aanpak jongeren met schulden in de gemeente Oss) is een project van de gemeente Oss. We helpen jongeren van 18 tot en met 27 jaar bij het aanpakken van hun schulden én bij het zetten van een stap in hun ontwikkeling. Denk aan het vinden van werk of een opleiding. Daarvoor maken we samen een plan dat bij jouw persoonlijke situatie past.

Binnen 3 jaar je schulden afgelost

De gemeente Oss onderhandelt met de schuldeisers om jouw schulden af te kopen. Is de schuldeiser akkoord met het afgesproken bedrag? Dan betaalt de gemeente dat bedrag in één keer af. Dat doen we vanuit het gemeentelijk garantiefonds voor jongeren. Jij hebt dan alleen nog een schuld bij de gemeente. Deze schuld betaal je binnen drie jaar aan ons af. We gaan er natuurlijk samen voor zorgen dat dat lukt!

Wie kunnen er meedoen?

De vier basisvoorwaarden:

 1. Je bent minimaal 18 en maximaal 27 jaar op het moment van aanmelding
 2. Je staat ingeschreven bij de gemeente Oss
 3. Je hebt inkomsten (loon, studiefinanciering of een uitkering)
 4. Je hebt schulden die je niet zelf binnen drie jaar kunt oplossen

Aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt niet het reguliere traject van schuldhulpverlening volgen. Bijvoorbeeld omdat je studeert en studiefinanciering krijgt.
 • Je hebt een vaste woon- en verblijfplaats.
 • Heb je een verslaving? Dan zoek of krijg je hulp om daar vanaf te komen. Met je verslaving kun je werken aan je ontwikkeling. Het belemmert je niet.
 • Heb je een (licht) verstandelijke beperking? Dan kun je meedoen als je:
 1. Een Jouw Ingebracht Mentor (JIM) hebt
 2. Extra financiële coaching vanuit Duurzame Financiële Dienstverlening (DFD) krijgt
 3. Hulp krijgt vanuit een welzijnsorganisatie

Jouw motivatie!

Een toekomst zonder geldzorgen! Dat is waar jij voor gaat. Jouw motivatie is superbelangrijk om dit voor elkaar te krijgen. Daarom werk je voor 100% mee aan je eigen ontwikkeling en om van je schulden af te komen.

 • Je komt gemaakte afspraken na
 • Je maakt geen nieuwe schulden
 • Je gaat in budgetbeheer

Aanmelden voor AJOSS!

Wil jij je aanmelden voor AJOSS? Vul het aanmeldformulier in of stuur een mail met je naam naar ajoss@oss.nl. Wij sturen je het intakeformulier toe. Dat mag je ingevuld weer naar ons terugsturen.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen? Mail je vragen naar ajoss@oss.nl of bel naar 14 0412 (toets 2).

Klik hier om naar de enquête te gaan.