Veel gestelde vragen over parkeren

Snel naar:

Heb ik het pasje achter de voorruit nog nodig?

Nee. U mag uw parkeervergunning, parkeervergunning voor bezoekers en de Ossepas weggooien. De handhavers controleren uw parkeervergunningen via uw kenteken.

Hebt u een zakelijke parkeervergunning? Dit pasje moet u nog wél gebruiken. Wij laten u weten wanneer dit pasje niet meer nodig is.

Ik heb een zakelijke parkeervergunning (werknemersvergunning). Kan ik deze ook digitaal regelen?

Nee. Op dit moment kunt u alleen de parkeervergunning voor bewoners, bezoekers en de Ossepas digitaal regelen. U krijgt van de gemeente bericht wanneer u ook uw zakelijke parkeervergunning digitaal kunt regelen. Tot die tijd verandert er voor de zakelijke parkeervergunning niets.

Parkeervergunning aanvragen

Terug naar bovenTerug naar boven

Ik heb geen internet. Kan ik mijn parkeervergunning op een andere manier aanvragen?

Ja. U kunt uw parkeervergunning ook aan de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aanvragen. U moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan via telefoonnummer 14 0412.

Hoeveel parkeervergunningen kan ik aanvragen?

In het centrum kunt u alleen een parkeervergunning aanvragen als u geen eigen parkeerplaats hebt of u niet over een parkeerplaats kunt beschikken. Bijvoorbeeld een parkeerplaats bij een appartementencomplex of een garage/oprit bij uw woning.

Buiten het centrum kunt u maximaal twee parkeervergunningen aanvragen. Dit kan niet als het maximaal aantal parkeervergunningen in het gebied waar u woont al is uitgegeven.

Ga naar uw persoonlijk parkeerpagina om te zien welke parkeervergunningen u hebt en welke u nog aan kunt vragen.

Welke parkeervergunningen kan ik nog aanvragen?

Ga naar uw persoonlijke parkeerpagina om te zien welke parkeervergunningen u hebt en welke u nog aan kunt vragen.

Ik kan geen parkeervergunning aanvragen. Waarom niet?

  • U woont niet in een gebied met betaald parkeren.
  • U woont niet in een gebied waar u een vergunning nodig hebt om te parkeren.
  • U hebt een eigen parkeerplaats of kan over een eigen parkeerplaats beschikken. Dit kan een parkeerterrein zijn dat bij een appartementencomplex hoort of een garage/oprit die bij uw woning hoort.
  • U hebt het maximaal aantal parkeervergunningen al aangevraagd.
  • Het maximaal aantal parkeervergunningen in het gebied waar u woont is uitgegeven.
  • Het type vergunning (bewoner, bezoeker, bedrijf, etc.) is niet beschikbaar voor uw adres en of gebied.

Hoe vaak mag ik een kenteken wijzigen?

U mag maximaal twee keer per jaar uw kenteken wijzigen. Wilt u uw kenteken wijzigen? Dat kan telefonisch: 14 0412, of per mail baliebml@oss.nl

Wat moet ik doen als ik een leaseauto heb?

Bij het digitaal aanvragen van een parkeervergunning, kunt u een leaseverklaring uploaden. Wij controleren uw leaseverklaring op een later moment. Is uw verklaring niet geldig? Dan trekken wij uw parkeervergunning in.

Parkeervergunning voor bezoekers

Terug naar bovenTerug naar boven

Hoe meld ik mijn bezoeker aan?

U kunt een bezoeker alleen aanmelden als u een parkeervergunning voor bezoekers heeft. Meld uw bezoek aan via uw persoonlijke parkeerpagina of de ParkApp. U kunt uw bezoek ook telefonisch aanmelden bij de gemeente Oss, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 0412. U geeft hierbij het kenteken van de auto van de bezoeker door.

Komt uw bezoek vaker? Dan kunt u in de ParkApp of via uw persoonlijke parkeerpagina ook de kentekens opslaan en een naam geven. Zo kunt u ze een volgende keer snel herkennen en gebruiken.

Kan ik mijn bezoek ook voor een andere dag aanmelden?

Ja. Bezoekers kunt u maximaal 3 dagen vooraf inplannen. Meld uw bezoek aan via uw persoonlijke parkeerpagina of de ParkApp. U kunt uw bezoek ook telefonisch aanmelden bij de gemeente Oss, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 0412. U geeft hierbij het kenteken van de auto's van de bezoekers door.

Kan ik meerdere bezoekers tegelijk aanmelden?

Nee. Met een parkeervergunning voor bezoekers kunt u maximaal één bezoeker tegen een laag tarief laten parkeren.

Wat gebeurt er met de kentekens die ik aanmeld?

Deze kentekens bewaren wij maximaal 48 uur. Handhaving kan bij het controleren van een kenteken zien of deze is aangemeld als bezoeker of met de Ossepas. Zij kunnen niet zien bij wie het kenteken is aangemeld. Ook medewerkers van de gemeente Oss en de leverancier van het parkeersysteem kunnen niet zien welke bezoekers u aanmeldt. Alleen u kunt dit zien in de ParkApp of op uw persoonlijke parkeerpagina.

Wat betaalt een bezoeker vanaf 1 november 2016?

Dat is en blijft € 0,90 per dag.

Moet ik mijn bezoeker afmelden?

Ja, maar het is niet erg als u dat vergeet. Het systeem meldt de bezoekerskaart automatisch af aan het eind van de dag. Zodra u een tweede bezoeker aan wilt melden, terwijl de eerste nog aangemeld staat, dan zal de ParkApp u erop wijzen dat u de eerdere aanmelding nog moet stoppen.

ParkApp

Terug naar bovenTerug naar boven

Waar kan ik de ParkApp downloaden?

Zoek in de appstore op uw telefoon of tablet op ‘desyde parkapp’. Dit is de (landelijke) variant die wij in Oss gebruiken. Er is een versie voor Android, Apple en Windows beschikbaar.

Werkt de persoonlijke parkeerpagina op alle computers en telefoons?

Ja. Uw persoonlijke parkeerpagina en de ParkApp passen zich automatisch aan op het formaat van uw beeldscherm. De app is beschikbaar in een versie voor Android, Apple en Windows. Kunt u internet gebruiken op uw computer, telefoon of tablet? Dan geeft de nieuwe persoonlijke parkeerpagina geen probleem.

Waarom moet ik een ParkApp account aanmaken?

Gemeente Oss maakt gebruik van een app en persoonlijke parkeerpagina die door alle gemeenten in Nederland te gebruiken is. In de toekomst is het mogelijk om bijvoorbeeld ook de parkeervergunning van uw werk in een andere gemeente via de app/persoonlijke parkeerpagina te beheren. Omdat deze verschillende parkeervergunningen soms andere inloggegevens hebben, is het niet handig om de inloggegevens van de parkeervergunning te gebruiken. Daarom kunt u zelf uw inloggegevens kiezen en beheert u daarmee alle gekoppelde vergunningen. Een extra voordeel is dat u niet steeds met DigiD hoeft in te loggen.

Zijn de inloggegevens van mijn account op de ParkApp anders dan de inloggegevens van mijn parkeervergunning (voor bezoekers) en Ossepas?

Ja. De inloggegevens voor de ParkApp en persoonlijke parkeerpagina kiest u zelf. Het pasnummer en de pincode die u tot 1 november 2016 gebruikte, zijn na 1 november niet meer nodig.

Ik ben mijn inloggegevens van mijn (bezoekers)vergunning of Ossepas kwijt. Waar kan ik deze vinden?

De inloggegevens staan in de brief die u op 26 oktober 2016 van ons ontving. Bent u deze brief kwijt of hebt u de brief niet gehad? Neem dan contact op met het parkeerbedrijf van de gemeente Oss: 14 0412 of parkeerbedrijf@oss.nl

Betalen

Terug naar bovenTerug naar boven

Ik betaal nu via een automatische incasso. Kan dat na 1 november 2016 ook?

Nee. De automatische incasso vervalt. U kunt uw parkeervergunning via uw persoonlijke parkeerpagina betalen met iDeal of bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis. U krijgt ongeveer een maand voordat uw parkeervergunning verloopt een betalingsherinnering van ons.

Hoe betaal ik mijn parkeervergunning?

Vraagt u een parkeervergunning aan of verlengt u deze via uw persoonlijke pagina? Dan opent het betaalscherm automatisch. Betaal uw parkeervergunning met iDeal via uw persoonlijke parkeerpagina.

Vraagt u uw parkeervergunning bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan? Dan betaalt u aan de balie.

Ik heb betaald. Vanaf wanneer is mijn parkeervergunning geldig?

Hebt u de parkeervergunning met iDeal via uw persoonlijk parkeerpagina betaald? Dan is uw vergunning meteen geldig.

Vraagt u uw parkeervergunning bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan? Dan is uw vergunning geldig zodra u aan de balie betaald heeft en de aanvraag door de medewerker is afgerond.

Veranderen de kosten voor een parkeervergunning?

Nee. De kosten blijven hetzelfde. Afhankelijk van uw situatie kost een parkeervergunning voor bewoners €45 of €90 per jaar. Ook de kosten voor het gebruik van een parkeervergunning voor bezoekers blijft gelijk: €0,90 per dag.

Hoe kan ik het saldo van mijn parkeervergunning voor bezoekers opwaarderen?