Veelgestelde vragen over parkeren

Parkeervergunning

Heb ik het pasje achter de voorruit nog nodig?

Nee. Alle parkeervergunningen voor bewoners, bedrijven en de bezoekersregeling maken gebruik van uw (een) kenteken.’ De handhavers controleren uw parkeervergunning via het scannen van de kenteken plaat op de geparkeerde auto.

Kan ik een zakelijke parkeervergunning (werknemersvergunning) ook digitaal regelen?

Nee. Op dit moment kunt u alleen de parkeervergunning voor bewoners of bezoekers digitaal regelen. Een zakelijke aanvraag voor een parkeervergunning kunt u indienen op de website na inloggen met een E-herkenning. Heeft uw bedrijf nog geen E-herkenning? Kijk dan voor meer informatie op de website Eherkenning.nl

Parkeervergunning aanvragen

Hoeveel parkeervergunningen kan ik aanvragen?

In het centrum kunt u alleen een parkeervergunning aanvragen als u geen eigen parkeerplaats hebt of u niet over een parkeerplaats kunt beschikken. Bijvoorbeeld een parkeerplaats bij een appartementencomplex of een garage/oprit bij uw woning.
Buiten het centrum kunt u maximaal twee parkeervergunningen aanvragen. Dit kan niet als het maximaal aantal parkeervergunningen in het gebied waar u woont al is uitgegeven. Ga naar uw persoonlijk parkeerpagina om te zien welke parkeervergunningen u hebt en welke u nog aan kunt vragen.

Welke parkeervergunningen kan ik nog aanvragen?

Ga naar uw persoonlijke parkeerpagina om te zien welke parkeervergunningen u hebt en welke u nog aan kunt vragen.

Ik kan geen parkeervergunning aanvragen. Waarom niet?

  • U woont niet in een gebied met betaald parkeren.
  • U woont niet in een gebied waar u een vergunning nodig hebt om te parkeren.
  • U hebt een eigen parkeerplaats of kan over een eigen parkeerplaats beschikken. Dit kan een parkeerterrein zijn dat bij een appartementencomplex hoort of een garage/oprit die bij uw woning hoort.
  • U hebt het maximaal aantal parkeervergunningen al aangevraagd.
  • Het maximaal aantal parkeervergunningen in het gebied waar u woont is uitgegeven.
  • Het type vergunning (bewoner, bezoeker, bedrijf, etc.) is niet beschikbaar voor uw adres en of gebied.

Hoe vaak mag ik een kenteken wijzigen?

U mag maximaal twee keer per jaar uw kenteken wijzigen. Wilt u uw kenteken wijzigen? Dat kan telefonisch: 14 0412, of per e-mail baliebml@oss.nl

Wat moet ik doen als ik een leaseauto heb?

Bij het digitaal aanvragen van een parkeervergunning, kunt u een leaseverklaring uploaden. Wij controleren uw leaseverklaring op een later moment. Is uw verklaring niet geldig? Dan trekken wij uw parkeervergunning in.

Parkeervergunning voor bezoekers

Hoe meld ik mijn bezoeker aan?

U kunt een bezoeker alleen aanmelden als u een parkeervergunning voor bezoekers heeft. Op uw persoonlijke parkeerpagina kunt u controleren of u deze aan kunt vragen. Aanmelden van uw bezoek gaat op kenteken via 2Park.
Komt uw bezoek vaker dan kunt u in 2Park de gebruikte kentekens opslaan en een naam geven. Zo zijn ze makkelijker te herkennen en opnieuw te gebruiken.

Kan ik mijn bezoek ook voor een andere dag aanmelden?

Ja. Bezoekers kunt u maximaal 3 dagen vooraf inplannen via 2Park. Kunt u niet overweg met een app dan kunt uw bezoek ook telefonisch aanmelden bij de gemeente Oss. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 0412. Onze medeweker vraagt om uw productcode en het kenteken van de auto van uw bezoek.

Kan ik meerdere bezoekers tegelijk aanmelden?

Nee. Met een parkeervergunning voor bezoekers kunt u maximaal één bezoeker tegen een laag tarief laten parkeren

Wat gebeurt er met de kentekens die ik aanmeld?

Deze kentekens bewaren wij maximaal 48 uur. Handhaving kan bij het controleren van een kenteken zien of deze is aangemeld als bezoeker. Zij kunnen niet zien door wie het kenteken is aangemeld. Ook medewerkers van de gemeente Oss en de leverancier van het parkeersysteem kunnen niet zien welke bezoekers u aanmeldt. Alleen u kunt dit zien in 2Park.

Moet ik mijn bezoeker afmelden?

Ja, maar het is niet erg als u dat vergeet. Het systeem meldt de bezoekerskaart automatisch af aan het eind van de dag. Zodra u een tweede bezoeker aan wilt melden, terwijl de eerste nog aangemeld staat, dan zal de ParkApp u erop wijzen dat u de eerdere aanmelding nog moet stoppen.

2Park

Moet ik 2Park downloaden?

Nee. 2Park is een webapplicatie en niet meer afhankelijk van een appstore. Op alle apparaten waar u op kunt internetten is 2Park ook te gebruiken. Bij het starten vraagt 2Park of u een snelkoppeling op het startscherm (bureaublad) wilt hebben. Kies voor ‘ja’.

Werkt de persoonlijke parkeerpagina op alle computers en telefoons?

Ja. Uw persoonlijke parkeerpagina en 2Park passen zich automatisch aan op het formaat van uw beeldscherm.

Ik ben mijn 2Park inloggegevens kwijt. En nu?

Klik in 2Park op de eerste pagina op [wachtwoord vergeten]. Klik hierop, vul uw email adres in en typ de cijfercode over. Via email krijgt u een mogelijkheid toegezonden om het wachtwoord aan te passen. De gemeente heeft geen inzage in uw, zelf aangemaakte, 2Park gegevens.

Betalen

Hoe betaal ik mijn parkeervergunning?

Vraagt u een parkeervergunning aan of verlengt u deze via uw persoonlijke pagina? Dan opent het betaalscherm automatisch. Betaal uw parkeervergunning met iDeal via uw persoonlijke parkeerpagina.

Vraagt u uw parkeervergunning bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan? Dan betaalt u aan de balie.

Ik heb betaald. Wanneer is mijn parkeervergunning geldig?

Hebt u de parkeervergunning met iDeal via uw persoonlijk parkeerpagina betaald? Dan is uw vergunning meteen geldig.
Vraagt u uw parkeervergunning bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan? Dan is uw vergunning geldig zodra u aan de balie betaald heeft en de aanvraag door de medewerker is afgerond.

Wat kost een parkeervergunning?

Afhankelijk van uw situatie kost een parkeervergunning voor bewoners €45 of €90 per jaar. De kosten voor het gebruik van een bezoekersvergunning bedragen € 0,90 per dag.

Hoe kan ik het saldo van mijn parkeervergunning voor bezoekers opwaarderen