Cliëntondersteuning

Vraagt u om hulp bij de gemeente?

Bijvoorbeeld bij de Wmo, het Sociaal Team of het Centrum Jeugd en Gezin? En krijgt u een gesprek? Dan is het vaak fijn als u iemand vraagt om bij het gesprek aanwezig te zijn. Bijvoorbeeld een familielid, vriend, kennis of begeleider. U mag ook meerdere personen vragen.

Wilt u graag iemand meenemen?

Maar is er niemand die mee kan? Dan kunt u een cliëntondersteuner vragen. Deze ondersteuning is onafhankelijk en gratis. Een verwijzing is niet nodig.

Wat doet een cliëntondersteuner?

Een cliëntondersteuner is een onafhankelijke persoon die u begeleidt bij het vinden van de juiste zorg of voorziening. Een cliëntondersteuner kan bijvoorbeeld helpen met het voorbereiden van het gesprek en kan ook aansluiten bij het gesprek. Of meedenken wat u kunt doen als u niet tevreden bent over het besluit van de gemeente. Lees meer over cliëntondersteuning (website Rijksoverheid).

Hoe regelt u een cliëntondersteuner als inwoner van Oss?

Via MEE De Meent Groep

Voor inwoners van de gemeente Oss is er de cliëntondersteuning van MEE De Meent Groep. U kunt hier terecht met uw vragen over zorg, Wmo, jeugd, Wlz, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.
Lees meer over de hulp van MEE.

Via de Katholieke Ouderen Bond (KBO)

U kunt voor ondersteuning bij uw Wmo - of Wlz-vraag ook terecht bij de KBO-afdeling in de buurt.
Lees meer over hulp bij een Wlz-aanvraag.
Lees meer over hulp bij een Wmo-aanvraag.