Gezond eten in Oss

Steeds duidelijker wordt hoe belangrijk het is om gezond te eten: vers, gevarieerd en niet te veel. Hartstikke moeilijk, want we worden continu omringd door ongezonde snacks die goedkoop en heel lekker zijn. Gelukkig zijn er organisaties die kunnen helpen om toch die gezonde keuze te maken. De hulp is gratis of tegen een kleine vergoeding beschikbaar.

Kookclub Schadewijk in Talentcentrum Oss

Op verschillende momenten in de week wordt aan de Berghemseweg 8b een kookclub georganiseerd. Iedereen is welkom! Er is zelfs een aparte groep voor kinderen tot 12 jaar: Keukenbazen Oss.
Lees meer op het activiteitenoverzicht van het Talentcentrum

Het Voedingscentrum

Het kan een oerwoud zijn aan informatie wanneer je gaat zoeken naar gezonde voeding. Wil je zeker weten dat je betrouwbare informatie krijgt? Bij het Voedingscentrum kun je van alles vinden over gezonde voeding, een gezond gewicht, recepten enz..
Lees meer op Voedingscentrum

Etiketten lezen en begrijpen

Op de etiketten van producten staat een wirwar aan informatie. Wat kun je hiermee? Kijk op de website van het Voedingscentrum hoe je etiketten het beste kunt lezen en hoe je gezondere keuzes kunt maken.
Lees meer over etiketten lezen

Project Oss snoept gezond

Een aanbod van het Sport Expertise Centrum (SEC) voor alle basisscholen in Oss die aan gezonde voeding willen werken. Naast gezonde voeding is beweging ook een onderdeel van dit aanbod.
Lees meer over dit project van JOGG

Handige apps en websites

- Wil je zelf aan de slag met je gezondheid? Kijk dan eens in de Appstore van de GGD.
- Of meld je aan bij Samengezond.nl voor een gezond steuntje in de rug.
- Kijk voor eenvoudige en leuke uitleg ook eens op de website van Steffie gezond, gezond eten

Denk je dat je meer gespecialiseerde hulp nodig hebt?

Praat dan met je huisarts. Die kan je helpen met adviezen die aansluiten bij jouw gezondheid en situatie. En je zo nodig verwijzen naar een hulpverlener, zoals een diëtist of voedingsdeskundige of leefstijlcoach of andere leefstijlactiviteit in de regio.

Dit overzicht is niet compleet

Heb je tips? Mail die naar internet@oss.nl. Bedankt!

Klik hier om naar de enquête te gaan.