Medisch advies

Vraagt u bij de gemeente om een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) of Wmo-voorziening, bijzondere bijstand of hulp bij schulden? Of krijgt u een bijstandsuitkering en wil de gemeente weten wat uw mogelijkheden zijn om te werken? Dan kunnen wij een medisch advies opvragen bij een onafhankelijk arts.

Wat gebeurt er als u een medisch onderzoek krijgt?

U wordt gebeld door Argonaut Advies. Zij maken een afspraak met u. Dit is meestal een spreekuurafspraak. In heel bijzondere gevallen komt de arts bij u thuis. U krijgt een bevestiging van de afspraak met de post of per mail. Lukt het niet om u te bellen? Dan krijgt u een oproepbrief thuis.

Het onderzoek bestaat uit een gesprek met de arts en soms lichamelijk onderzoek. Als het nodig is vraagt de arts medische informatie op bij bijvoorbeeld uw huisarts of specialist.

Hebt u zelf informatie van uw huisarts of specialist? Neem dit dan mee naar het spreekuur. Hebt u dat niet, dan hoeft u dat niet zelf op te vragen.

Hoe gaat het verder na het medisch onderzoek voor een Wmo-voorziening, bijstand of hulp bij schulden?

Na het onderzoek bespreekt de arts de conclusie van het onderzoek met u. Daarna geeft de arts advies aan de gemeente. Op basis van dit advies neemt de gemeente een besluit.

Hoe gaat het verder na het medisch onderzoek voor een GPK?

Na het onderzoek voor een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) stuurt de arts het medisch advies rechtstreeks naar u. Let op: de gemeente krijgt het advies NIET van Argonaut. U beslist zelf of u het doorstuurt naar de gemeente. Op basis van het advies neemt de gemeente vervolgens een besluit.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.