Live uitzendingen vergaderingen

Wil je de vergaderingen van de Osse gemeenteraad en de raadscommissies volgen op internet? Dat kan! De vergaderingen worden live uitgezonden via de website van de gemeente.

Alle uitzendingen zijn na afloop van de vergaderingen ook terug te kijken via de website. Daarnaast zijn ze doorzoekbaar op bijvoorbeeld agendapunten, sprekers en partijen. De inwoners worden op deze manier goed op de hoogte gehouden van de lokale politiek. Daarnaast beschikken ambtenaren en raadsleden zo over een online archief.

Met het uitzenden van de raadsvergaderingen hoopt de gemeente te laten zien hoe het democratische proces van besluitvorming werkt. Op deze manier is het goed te volgen hoe besluiten die de raad neemt tot stand komen, en hoe de verschillende fracties in de raad daarover denken. Zo probeert de gemeenteraad zo open mogelijk te werk te gaan.

Momenteel loopt er een pilot in de gemeenteraad over het vergaderstelsel van Oss. Dit doen we om de vergaderingen zo efficiƫnt en goed mogelijk kunnen houden. Hiermee veranderen ook de regels over het spreekrecht. Wil je weten wat het spreekrecht inhoudt en wat de veranderingen betekent voor inwoners, klik dan hier.