Opvang vluchtelingen

Huisvesting vergunninghouders

Het ministerie van Binnenlandse Zaken bepaalt hoeveel vluchtelingen met een verblijfsvergunning er in een gemeente komen wonen. Dat noemen we ‘vergunninghouders’. Hoe meer inwoners een gemeente heeft, hoe groter het aantal vergunninghouders.

Huisvesting

Door de grote stroom vluchtelingen uit Syrië en Eritrea had de gemeente Oss in 2016 de opdracht om 286 vergunninghouders te huisvesten. In 2017 is deze vluchtelingenstroom sterk verminderd; in dat jaar kwamen er 136 vergunninghouders naar Oss. De verwachting voor 2018 is dat de gemeente Oss 110 vergunninghouders moet huisvesten. Voor huisvesting van vergunninghouders heeft de gemeente afspraken met de woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland.

Veel gestelde vragen

Hebt u vragen over de opvang van vluchtelingen en vergunninghouders in de gemeente Oss? Kijk in dit overzicht voor het antwoord. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan een mail naar info@oss.nl of bel naar de gemeente Oss: 14 0412.
Veel gestelde vragen over vergunninghouders in Oss