Groen in Oss

Speciale uitgave in Weekblad Regio Oss

Eén keer per kwartaal geven we een pagina uit die u kunt lezen in weekblad Regio Oss. Met daarin tips hoe u zelf aan de slag kunt gaan met groen in uw directe leefomgeving.

Folder

Subsidie voor klimaatbestendige maatregelen

Voor welk fraai groen uitzicht ga jij deze zomer? Groen helpt je niet alleen te ontspannen, maar zorgt ook voor de nodige verkoeling. Dat is fijn als het weer zo’n hete zomer wordt als afgelopen jaar. Dit jaar wordt vergroenen in combinatie met de opslag v regenwater nóg aantrekkelijker met een bijdrage van het Waterschap Aa en Maas en de gemeente Oss. Een bijdrage die kan oplopen tot maar liefst € 7500. Lees meer over de subsidie voor klimaatbestendige maatregelen

Dunnen van bomen

De gemeente moet soms bomen kappen om verschillende redenen. Een boom kan ziek zijn of is al helemaal dood. Soms staat een boom in de weg, bijvoorbeeld bij nieuwbouw. Of de boom wordt zo groot dat dit leidt tot schade aan huizen of andere eigendommen. Ook dunnen we soms bomen, dan kappen we een aantal bomen in een bomenrij. Lees meer over dunnen van bomen.

Groene initiatieven met crowdfunding

Provincie Noord-Brabant en Crowdfunding VoorNatuur werken samen aan het begeleiden van groene buurtinitiatieven. Bijvoorbeeld voor het aanleggen van een bloemenstrook in de straat, het aanplanten van een voedselbos of het opzetten van een bijenstal. Iedereen kan bijdragen aan een groener Noord-Brabant! Meld je nu aan en maakt kans op een bijdrage tot €5.000 van de provincie Noord-Brabant. Lees meer op de website crwodfunding Voor Natuur.

Tiny Forest (minibos)

Wil je ook een minibos in jouw eigen wijk of dorp hebben? De gemeente Oss en het IVN zijn samen op zoek naar een locatie voor een Tiny Forest. Help ons met de zoektocht naar een mooie locatie voor meer groen.

Gezocht: locaties voor monumentale bomen

In een tijd waarin we elke vierkante meter gebruiken, blijven er weinig plekken over waar bomen kunnen groeien om minimaal 100 jaar oud te worden. Daarom zijn we op zoek naar plekken waar we bomen kunnen planten. Lees meer over het aanmelden voor een toekomstige monumentale boom.

Maaien

Soms ontvangen we vragen van inwoners waarom we de bloemen in bermen, sloten en op grasvelden maaien. Zij vinden dat zonde van de bloemen. Andere mensen vragen ons om juist méér te maaien, omdat er zoveel ‘onkruid’ staat. Het is maar met welke bril je naar je omgeving kijkt, met een natuurbril of met een netheidsbril. We leggen graag uit waarom we maaien, hoe en waar we dat doen. Lees daarvoor de folder 'Maaien' of het artikel 'Maaien met oog voor de natuur'.

Bewoners Beheren Buurt

U weet zelf het beste wat nodig is in uw wijk of buurt en wat er beter of mooier kan. Het project Bewoners Beheren Buurt geeft u de ruimte en mogelijkheid om samen met buurtgenoten uw woonomgeving te beheren en onderhouden. Hiermee kunt u de kwaliteit van uw wijk of buurt behouden en zelfs verbeteren.
Lees meer over 'Bewoners Beheren Buurt'

Bijzondere boom vergoeding onderhoud

Wilt u onderhoud laten plegen aan uw boom en staat deze boom op de lijst Bijzondere bomen in Oss. Dan kunt u hiervoor een vergoeding aanvragen.

Operatie Steenbreek: samen voor meer groen in de buurt

Door tuinen groener te maken, worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving! Doet u mee?
Lees meer over Operatie Steenbreek

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Laatste wijziging