Groen in Oss

Eikenprocessierup

In de zomermaanden kunnen weer nesten van de eikenprocessierups in bomen voorkomen. Deze rups heeft veel haartjes, die overlast veroorzaken. Probeer niet in contact te komen met de rupsen. Ziet u een boom met de eikenprocessierups in het openbaar gebied, neem dan contact op met de gemeente. Lees meer over de eikenprocessierups

NK Tegelwippen

Tot 30 september 2021 speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Bedrijven en scholen iedereen mag mee doen. Doe jij ook mee?

Geveltuinen

Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. Hiermee fleurt de buurt nog meer op. En het groen zorgt voor meer frisse lucht en is erg belangrijk voor de allerlei insecten en andere kleine beestjes. Ook kan hierdoor een deel van het regenwater rechtstreeks de grond in. Daarom willen de gemeente Oss en woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland dit jaar 100 nieuwe geveltuinen aanleggen in de gemeente Oss. Doet u mee?

Subsidie voor klimaatbestendige maatregelen

Groen helpt je niet alleen te ontspannen, maar zorgt ook voor de nodige verkoeling. Dat is fijn als het weer zo’n hete zomer wordt als afgelopen jaar. Dit jaar wordt vergroenen mét de opslag van regenwater beloont met een bijdrage (tot € 7500) van het Waterschap Aa en Maas en de gemeente Oss. Lees meer over de subsidie voor klimaatbestendige maatregelen

Tiny Forest (minibos)

Wil je ook een minibos in jouw eigen wijk of dorp hebben? De gemeente Oss en het IVN zijn samen op zoek naar een locatie voor een Tiny Forest. Help ons met de zoektocht naar een mooie locatie voor meer groen.

Speciale uitgave in Weekblad Regio Oss

Eén keer per kwartaal geven we een pagina uit die u kunt lezen in weekblad Regio Oss. Met daarin tips hoe u zelf aan de slag kunt gaan met groen in uw directe leefomgeving.

Bomen

Gezocht: locaties voor monumentale bomen

Er blijven er weinig plekken over waar bomen kunnen groeien om minimaal 100 jaar oud te worden. Daarom zijn we op zoek naar plekken waar we bomen kunnen planten. Lees meer over het aanmelden voor een toekomstige monumentale boom.

Bijzondere boom vergoeding onderhoud

Wilt u onderhoud laten plegen aan uw boom en staat deze boom op de lijst Bijzondere bomen in Oss. Vraag hiervoor een vergoeding aan.

Dunnen van bomen

De gemeente moet soms bomen kappen om verschillende redenen. Een boom kan ziek zijn of is al helemaal dood. Soms staat een boom in de weg of worddt zo groot dat dit leidt tot schade aan huizen. Ook dunnen we soms bomen, dan kappen we een aantal bomen in een bomenrij. Lees meer over dunnen van bomen.

Maaien

Soms ontvangen we vragen van inwoners waarom we de bloemen in bermen, sloten en op grasvelden maaien. Zij vinden dat zonde van de bloemen. Andere mensen vragen ons om juist méér te maaien, omdat er zoveel ‘onkruid’ staat. We leggen graag uit waarom we maaien, hoe en waar we dat doen. Lees daarvoor de folder 'Maaien' of het artikel 'Maaien met oog voor de natuur'.

Folder

Bewoners Beheren Buurt

U weet zelf het beste wat nodig is in uw wijk of buurt en wat er beter of mooier kan. Het project Bewoners Beheren Buurt geeft u de ruimte en mogelijkheid om samen met buurtgenoten uw woonomgeving te beheren en onderhouden. Hiermee kunt u de kwaliteit van uw wijk of buurt behouden en zelfs verbeteren.
Lees meer over 'Bewoners Beheren Buurt'

Operatie Steenbreek: samen voor meer groen in de buurt

Door tuinen groener te maken, worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving! Doet u mee?
Lees meer over Operatie Steenbreek

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Laatste wijziging