Groen in Oss

Koop een regenton met korting

Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Maar je kunt ook zelf helpen om overlast te voorkomen. Hoe dan? Door mee te doen aan de regentonactie van 1 tot en met 31 oktober.

Lever de kortingsbon in bij één van de winkels en krijg €20 korting op een regenton naar keuze. Per winkel kan het assortiment anders zijn. De winkeliers doen daar zelf nog eens €10 korting bovenop. Die korting geldt voor aanverwante artikelen zoals aansluitmateriaal of op de ton zelf. In de winkel staat aangegeven op welke artikelen de €10 korting van toepassing is. Dit kan bij elke deelnemende winkel anders zijn. In totaal kunt u dus €30 euro korting krijgen.

Speciale uitgave in Weekblad Regio Oss

Eén keer per kwartaal geven we een pagina uit die u kunt lezen in weekblad Regio Oss. Met daarin tips hoe u zelf aan de slag kunt gaan met groen in uw directe leefomgeving.

Folder

Maaien

Soms ontvangen we vragen van inwoners waarom we de bloemen in bermen, sloten en op grasvelden maaien. Zij vinden dat zonde van de bloemen. Andere mensen vragen ons om juist méér te maaien, omdat er zoveel ‘onkruid’ staat. Het is maar met welke bril je naar je omgeving kijkt, met een natuurbril of met een netheidsbril. We leggen graag uit waarom we maaien, hoe en waar we dat doen.

Tiny Forest (minibos)

Wil je ook een minibos in jouw eigen wijk of dorp hebben? De gemeente Oss en het IVN zijn samen op zoek naar een locatie voor een Tiny Forest. Help ons met de zoektocht naar een mooie locatie voor meer groen.

Bijzondere boom vergoeding onderhoud

Wilt u onderhoud laten plegen aan uw boom en staat deze boom op de lijst Bijzondere bomen in Oss. Dan kunt u hiervoor een vergoeding aanvragen.

Gezocht: locaties voor monumentale bomen van de toekomst

In een tijd waarin we elke vierkante meter gebruiken, blijven er weinig plekken over waar bomen kunnen groeien om minimaal 100 jaar oud te worden. Daarom zijn we op zoek naar plekken waar we bomen kunnen planten. Lees meer over het aanmelden voor een toekomstige monumentale boom.

Projecten

Bewoners Beheren Buurt

U weet zelf het beste wat nodig is in uw wijk of buurt en wat er beter of mooier kan. Het project Bewoners Beheren Buurt geeft u de ruimte en mogelijkheid om samen met buurtgenoten uw woonomgeving te beheren en onderhouden. Hiermee kunt u de kwaliteit van uw wijk of buurt behouden en zelfs verbeteren.
Lees meer over 'Bewoners Beheren Buurt'

Operatie Steenbreek: samen voor meer groen in de buurt

Door tuinen groener te maken, worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving! Doet u mee?
Lees meer over Operatie Steenbreek

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Laatste wijziging