Regiotaxi met een Wmo-pas

Kunt u door uw beperkingen niet meer autorijden of reizen met de gewone bus of trein? Gelukkig zijn buren, familieleden en vrienden vaak bereid om te helpen.

Wilt u liever zelfstandig reizen?

Kijk voor een totaaloverzicht van de vervoersmogelijkheden op de handige website ikwilvervoer.nl.

Komt u er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op via 14 0412. Een medewerker denkt met u mee en zoekt samen met u naar een oplossing. Bijvoorbeeld in de vorm van een Wmo-pas van Regiotaxi. Op deze pagina leest u hier meer over.

Wat is een Wmo-pas?

Met een Wmo-pas van Regiotaxi reist u binnen de regio met korting. U kunt er ook speciale bestemmingen zoals ziekenhuizen in ’s-Hertogenbosch en Nijmegen mee bereiken. U kunt met de Wmo-pas maximaal 3000 kilometer per kalenderjaar met korting reizen.

Voor wie is een Wmo-pas bedoeld?

Een Wmo-pas is bedoeld voor mensen die door hun beperkingen regelmatig en langdurig problemen hebben met het vervoer. Bijvoorbeeld omdat zij zelf geen auto (meer) kunnen rijden, of niet (meer) met het openbaar vervoer kunnen reizen. Hebt u slechts af en toe problemen om ergens te komen? Of tijdelijk, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kunt u ook zonder pas met Regiotaxi reizen. U betaalt dan het normale tarief.

Hebt u een Wmo-pas voor de Regiotaxi nodig?

Neem dan contact met ons op. Een medewerker bespreekt met u wat er mogelijk is. Lees meer over onze werkwijze.

Wat kost Regiotaxi met de Wmo-pas?

Reist u met de Wmo-pas, dan betaalt u € 0,27 per km (tarief 2024). U betaalt ook altijd 1 x het opstaptarief van € 1,25 (tarief 2024).

Waarheen kunt u reizen met een Wmo-pas?

U kunt met een Wmo-pas reizen naar bijvoorbeeld:
• familie en vrienden
• een vereniging of club voor sport of hobby
• de film, theater, bibliotheek of winkels
• uw huisarts, specialist, fysiotherapeut of tandarts

Waarheen kunt u niet reizen met een Wmo-pas?

Een Wmo-pas is niet bedoeld voor:
• bezoek aan een dagbesteding, als u die bezoekt met een indicatie van de gemeente
• vervoer naar en van het werk of school

Hoe ver kunt u reizen met Regiotaxi?

U kunt maximaal 25 kilometer reizen. Uw vertrekadres of uw bestemming moet in het reisgebied van Regiotaxi zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Regiotaxi.

Wilt u verder reizen dan 25 kilometer? Maak dan gebruik van Valys. Dat is een landelijke organisatie die het vervoer van deur tot deur regelt buiten de regio. Kijk voor meer informatie op de website van Valys of bel 0900 – 9630.

Kunt u de ziekenhuizen bereiken met een Wmo-pas?

Ja, met een Wmo-pas kunt u de meeste ziekenhuizen in de regio bereiken. Ook al liggen die verder weg dan 25 kilometer. Wij noemen dit puntbestemmingen. Kijk op de website van Regiotaxi welke puntbestemmingen gelden voor de gemeente Oss.

Kunt u altijd met korting reizen met Regiotaxi?

Nee, u kunt maximaal 3000 kilometer per 12 maanden met korting reizen. Daarna betaalt u het normale tarief van Regiotaxi. Reist u veel, dan krijgt u bericht als u meer dan 2200 kilometer gereisd hebt. Zo weet u op tijd hoeveel u nog met korting kunt reizen.

De Voor Elkaar Pas (VEP)

Hebt u een Wmo-pas? Dan kunt u ook een Voor Elkaar Pas (VEP) aanvragen bij Regiotaxi. Hiermee reist u voor een vast bedrag per jaar onbeperkt met alle OV-bussen in Brabant, de bus naar Nijmegen en de trein tussen Boxmeer en Nijmegen. En u mag gratis iemand meenemen.

Vanaf 2024 kunt u kiezen uit drie abonnementen. Het goedkoopste abonnement kost € 35 per jaar. Het duurste, meest uitgebreide abonnement kost € 75 per jaar. Neem voor het aanvragen van de VEP en meer informatie contact op met het Servicepunt Regiotaxi Noordoost-Brabant via 0412-685999 of kijk op de website van Regiotaxi Noordoost Brabant.