Regiotaxi met een Wmo-pas

Hebt u geen vervoer naar uw vaccinatielocatie?

Wordt u binnenkort gevaccineerd tegen het coronavirus? En weet u niet hoe u bij de priklocatie kunt komen? Bijvoorbeeld omdat u een lichamelijke beperking hebt? Dan kunt u de Regiotaxi gebruiken. Hebt u een Wmo-pas van de Regiotaxi, dan is de rit voor u en uw begeleider gratis.
Lees meer over reizen naar een priklocatie via de website van Regiotaxi

Wat is een Wmo-pas?

Met een Wmo-pas van Regiotaxi reist u binnen de regio met korting. U kunt er ook speciale bestemmingen zoals ziekenhuizen in ’s-Hertogenbosch en Nijmegen mee bereiken. U kunt met de Wmo-pas maximaal 3000 kilometer per kalenderjaar met korting reizen.

Voor wie is een Wmo-pas bedoeld?

Een Wmo-pas is bedoeld voor mensen die door hun beperkingen een probleem hebben met het vervoer. Bijvoorbeeld omdat zij zelf geen auto (meer) kunnen rijden, of niet (meer) met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Hebt u een Wmo-pas voor de Regiotaxi nodig?

Neem dan contact op met de Toegang Zorg en Welzijn. Een medewerker bespreekt met u wat er mogelijk is.
Lees meer over de werkwijze.

Wat kost Regiotaxi met de Wmo-pas?

Reist u met de Wmo-pas, dan betaalt u € 0,23 per km (tarief 2021). U betaalt ook altijd 1 x het opstaptarief van € 1,05 (tarief 2021).

Waarheen kunt u reizen met een Wmo-pas?

U kunt met een Wmo-pas reizen naar bijvoorbeeld:
• familie en vrienden
• een vereniging of club voor sport of hobby
• de film, theater, bibliotheek of winkels
• uw huisarts, specialist, fysiotherapeut of tandarts

Waarheen kunt u niet reizen met een Wmo-pas?

Een Wmo-pas is niet bedoeld voor:
• bezoek aan een dagbesteding, als u die bezoekt met een indicatie van de gemeente
• vervoer naar en van het werk of school

Hoe ver kunt u reizen met Regiotaxi?

U kunt maximaal 25 kilometer reizen. Uw vertrekadres of uw bestemming moet in het reisgebied van Regiotaxi zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Regiotaxi.

Wilt u verder reizen dan 25 kilometer? Maak dan gebruik van Valys. Dat is een landelijke organisatie die het vervoer van deur tot deur regelt buiten de regio. Kijk voor meer informatie op de website van Valys of bel 0900 – 9630.

Kunt u de ziekenhuizen bereiken met een Wmo-pas?

Ja, met een Wmo-pas kunt u de meeste ziekenhuizen in de regio bereiken. Ook al liggen die verder weg dan 25 kilometer. Wij noemen dit puntbestemmingen. Kijk op de website van Regiotaxi welke puntbestemmingen gelden voor de gemeente Oss.

Kunt u altijd met korting reizen met Regiotaxi?

Nee, u kunt maximaal 3000 kilometer per 12 maanden met korting reizen. Daarna betaalt u het normale tarief van Regiotaxi. Reist u veel, dan krijgt u bericht als u meer dan 2200 kilometer gereisd hebt. Zo weet u op tijd hoeveel u nog met korting kunt reizen.

Klik hier om naar de enquête te gaan.