Dagbesteding (Wmo)

Hebt u moeite met het invullen van uw dag? Dan kunt u terecht bij één van de activiteiten van ONS welzijn. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op de website van Ons Welzijn. Zit er niks voor u bij? Op het Sociaal Portaal staan meer mogelijkheden.

Hebt u door een beperking méér begeleiding of specialistische begeleiding nodig? Omdat er bijvoorbeeld sprake is van dementie? Dan is dagbesteding via de Wmo misschien een oplossing. Dagbesteding is ook mogelijk om mantelzorger(s) te ontlasten.

Hebt u dagbesteding nodig?

Bel ons dan via het centrale nummer 14 0412 (tussen 9.00 en 13.00 uur). Een medewerker van de Toegang Zorg en Welzijn bespreekt met u wat er mogelijk is. Lees meer over onze werkwijze.

Wat kost dagbesteding?

Voor dagbesteding vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage.

Wat gebeurt er op de dagbesteding?

Met hulp van een gespecialiseerde begeleider kunt u meedoen aan groepsactiviteiten zoals:

  • creatieve en sportieve activiteiten;
  • gezelschapsspelletjes spelen;
  • uitstapjes maken;
  • helpen in bijvoorbeeld een winkel, horecagelegenheid of boerderij.

Welke organisaties bieden dagbesteding?

Krijgt u dagbesteding, dan kunt u kiezen uit verschillende aanbieders waarmee de gemeente een contract heeft. Dit is de lijst met aanbieders met een contract.

Wilt u het liever zelf regelen?

Krijgt u dagbesteding vanuit de Wmo en wilt u het graag zelf regelen? Dan kan de gemeente ook een geldbedrag toekennen. Dit heet een persoonsgebonden budget (pgb). Hiervoor gelden altijd voorwaarden. Lees meer over het pgb.

Er zijn in onze gemeente veel meer mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Het Portaal biedt een overzicht.