Werkwijze Toegang Zorg en Welzijn

LET OP: Wij helpen u graag, maar het kan erg druk zijn. De telefoon raakt dan overbelast, waardoor u langer moet wachten. Wij hopen op uw begrip.
Vragen over corona en zorg en welzijn

U kunt bij de Toegang Zorg en Welzijn terecht met al uw vragen over zorg en welzijn. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over mantelzorg of vervoer? Of over de hulp en hulpmiddelen van de Wmo? Kijk dan eerst eens op deze website. U vindt er tips en adviezen waarmee u zelf verder kunt. Staat het antwoord er niet bij? Of heeft u meer hulp of professionele hulp nodig? Bel ons gerust.

Hoe bereikt u ons?

Bel ons via het centrale nummer 14 0412 (toets 1).
Mailen kan ook via zorgenwelzijn@oss.nl
Of bezoek een spreekuur van het Sociaal Team in uw wijk of dorp (tijdelijk niet mogelijk i.v.m. corona)

Lees meer op de contactpagina.

Hebt u een vraag over een kind?

Hebt u een vraag over een hulpmiddel of aanpassing voor een kind? Bijvoorbeeld een rolstoel, driewielfiets of woningaanpassing? Neem dan contact met ons op via 14 0412. Deze voorzieningen vallen onder de Wmo.

Voor alle andere vragen over een kind kunt u terecht bij uw huisarts, maatschappelijk werker, school, kinderdagverblijf, consultatiebureau of Centrum Jeugd en Gezin.
Lees meer over opgroeien en opvoeden

Is het mogelijk om een aanvraag digitaal in te dienen?

Nee. U kunt geen online aanvraag doen voor hulp of hulpmiddelen in gemeente Oss.

Wat gebeurt er als u belt?

De medewerkers van de Toegang hebben een achtergrond in de zorg. Ze zijn bijvoorbeeld opgeleid als maatschappelijk werkende, verpleegkundige of jeugdhulpverlener. Het gesprek is bedoeld om helder te krijgen wat uw situatie precies is en waar u hulp bij nodig hebt. Daarna denkt ze met u mee over oplossingen. Wat kunt u zelf nog? Wie kunnen u helpen: uw kinderen, een buurvrouw? Misschien een vrijwilliger?

Vaak kan de medewerker uw vraag direct beantwoorden. Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld professionele zorg of een voorziening. Dan zorgt zij ervoor dat u een afspraak krijgt voor een gesprek. Bijvoorbeeld met een medewerker van het Sociaal Team of een Wmo-consulent.

Wat kost het?

U betaalt niets voor de hulp van de Toegang, het Sociaal Team of de Wmo-consulent. Krijgt u op een later moment professionele hulp of een hulpmiddel, dan kan het zijn dat u daaraan moet meebetalen.

Klik hier om naar de enquête te gaan.