Het Duurzaamheidsplein gaat op maandag 30 juni, op dinsdag 1 juli en woensdag 2 juli al om 07:30 uur open en sluit om 12:30 uur i.v.m. de hitte. Kijk voor tips voor de hitte op de website GGD Hart voor Brabant.
Contact over zorg en welzijn
Hebt u een vraag over zorg en welzijn? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over mantelzorg of vervoer? Of over de hulp en hulpmiddelen van de Wmo? Misschien vindt u het antwoord op ons handige Portaal. Staat het antwoord er niet bij? Of heeft u meer hulp of professionele hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.
Contact
- Bel ons tussen 9.00 en 13.00 uur via het centrale nummer 14 0412.
- Stuur een mail: zorgenwelzijn@oss.nl (Wmo-aanvraag? Bel dan liever.)
- Of bezoek een inloopspreekuur van het Sociaal Team in uw wijk of dorp.
Veelgestelde vragen
Wat gebeurt er als ik bel?
De medewerkers van de Toegang hebben een achtergrond in de zorg. Ze zijn bijvoorbeeld opgeleid als maatschappelijk werkende, verpleegkundige of jeugdhulpverlener. Het gesprek is bedoeld om helder te krijgen wat uw situatie precies is en waar u hulp bij nodig hebt. Daarna denkt de medewerker met u mee over oplossingen. Wat kunt u zelf nog? Wie kunnen u helpen: uw kinderen, een buurvrouw? Misschien een vrijwilliger?
Vaak kan de medewerker uw vraag direct beantwoorden. Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld professionele zorg of een voorziening. Dan krijgt u een afspraak voor een gesprek. Bijvoorbeeld met een medewerker van het Sociaal Team of een Wmo-consulent.
Langere wachttijden bij de Wmo
Op dit moment is de wachttijd tussen uw melding en een gesprek met een Wmo-consulent ongeveer 3 tot 4 maanden. Dit komt omdat veel mensen ons vragen om ondersteuning. Ook hebben we te maken met een tekort aan personeel. We doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen en hopen op uw begrip.
Waar kan ik terecht met een vraag over een kind?
Let op: gaat het om een hulpmiddel of aanpassing voor een kind? Bijvoorbeeld een rolstoel of woningaanpassing? Neem dan contact op met de Toegang via 14 0412.
Waar kan ik hulp krijgen bij het stellen van mijn vraag?
U kunt een cliëntondersteuner vragen. Dit is een onafhankelijke persoon die u gratis begeleidt bij het vinden van de juiste zorg of voorziening. Een cliëntondersteuner kan bijvoorbeeld helpen met het voorbereiden van het gesprek en/of aansluiten bij het gesprek. Of meedenken wat u kunt doen als u niet tevreden bent over het besluit van de gemeente. Lees hoe u een cliëntondersteuner regelt.