Andere hulp aanbieden

Wordt vrijwilliger

Wil jij als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Oss? Meld je dan aan via stichting Thuis in Oss

Je wilt iets doen voor (Oekraïense) vluchtelingen. Maar waar start je en wat past bij jou? Op RefugeeHelp vind je een overzicht van de verschillende initiatieven in Nederland.

Doneer aan Giro 555

Doneer via Giro555 aan de actie van de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties voor Oekraïne. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog. Met het geld zorgen zij in Oekraïne en omringende landen bijvoorbeeld voor onderdak, medische zorg, eten en schoon drinkwater. En ze zorgen dat die hulp snel bij de mensen komt die dat het meest nodig hebben. Het Rode kruis geeft aan dat alle andere hulp heel goed bedoeld is, maar dat een donatie het meest gewenst is.

Informatie en advies

Ken jij slachtoffers van het conflict in Oekraïne die in Nederland verblijven en hulp nodig hebben? Of wil je zelf graag mensen uit Oekraïne helpen en heb je daar vragen over? Neem contact op met de speciale Rode Kruis Informatielijn!

Kijk op de speciale website van Vluchtelingenwerk. Deze stichting ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland. Op het platform staat meer informatie voor iedereen die Oekraïners en andere vluchtelingen in Nederland wil helpen.