Flexwoningen Ravenstein

Net als in veel gemeenten is er in de gemeente Oss een groot gebrek aan betaalbare woningen. Om op korte termijn in die grote behoefte te voorzien, willen gemeente Oss en Mooiland onder meer in Ravenstein tijdelijk flexwoningen plaatsen. We willen dat doen op het terrein tussen Den Ong, Muizenbergpad en Weemsehof. Hieronder leest u meer over de plannen voor flexwoningen in Ravenstein.

Waarom flexwoningen?

In de huidige wooncrisis staan vooral jongeren en jonge gezinnen te springen om een betaalbare woning. Ook inwoners die bijvoorbeeld gaan scheiden of om andere redenen dringend een woning nodig hebben, vissen op dit moment achter het net. We verwachten dat die vraag alleen maar groter wordt.

Om mensen uit Ravenstein en omgeving aan een betaalbare woning te helpen, werken we hard aan de ontwikkeling van onder meer het Stationskwartier. Maar dat helpt de woningzoekenden van dit moment niet. Daarom willen we in Ravenstein een aantal tijdelijke flexwoningen bouwen. Met flexwoningen helpen we snel velen vooruit.

Waarom op deze plek?

Het terrein tussen Den Ong, Muizenbergpad en Weemsehof lijkt na een eerste verkenning geschikt voor de plaatsing van tijdelijke flexwoningen. De plek heeft een bedrijfsbestemming, maar is niet meer als zodanig in gebruik. Het terrein biedt plek aan 25 grondgebonden flexwoningen. Behalve op deze plek komen er ook flexwoningen op drie plekken in de stad Oss. In totaal gaat het om 240 flexwoningen.

Wat zijn flexwoningen?

Om de woningzoekenden op korte termijn een betaalbare woning te kunnen bieden, bouwen we flexwoningen. Dit zijn woningen die in een fabriek gemaakt worden en daardoor snel geplaatst kunnen worden. Flexwoningen zijn complete, moderne woningen die er mooi en fris uitzien. Ze zijn daarmee zeer geschikt voor een brede groep inwoners die op zoek is naar een betaalbare woning.

Wat gaat er verder gebeuren?

De komende tijd gaan we verder onderzoeken hoe we tijdelijke flexwoningen op het terrein tussen Den Ong, Muizenbergpad en Weemsehof mogelijk kunnen maken. Intussen zijn we met omwonenden in gesprek.

Vragen?

Heeft u nu al een vraag hierover? Stuur dan een mail naar flexwoningen@oss.nl.