Opvang vluchtelingen

Noodopvang

Oss heeft een noodopvang voor vluchtelingen in het pand Lievekamplaan 1 (voormalig belastingkantoor). Het kantoorgebouw is door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) geschikt gemaakt voor de tijdelijke huisvesting van 300 vluchtelingen. De vluchtelingen zijn sinds 23 februari 2016 in Oss.
Lees verder

Huisvesting vergunninghouders

Het ministerie van Binnenlandse Zaken bepaalt hoeveel vluchtelingen met een verblijfsvergunning er in een gemeente komen wonen. Dat noemen we ‘vergunninghouders’. Hoe meer inwoners een gemeente heeft, hoe groter het aantal vergunninghouders.
Lees verder

Veel gestelde vragen

Hebt u vragen over de opvang van vluchtelingen en vergunninghouders in de gemeente Oss? Kijk in dit overzicht voor het antwoord. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan een mail naar opvangvluchtelingen@oss.nl of bel naar de gemeente Oss: 14 0412.
Veel gestelde vragen vluchtelingenopvang

Wilt u iets doen voor vluchtelingen?

Dagbesteding voor vluchtelingen is erg belangrijk. Organisaties en verenigingen in de gemeente Oss bieden activiteiten aan voor de vluchtelingen. Vrijwilligers helpen met de begeleiding van de vluchtelingen bij die activiteiten. Wilt u iets doen voor vluchtelingen in Oss? Stuur dan een mail naar ikwilietsdoenvoorvluchtelingen@oss.nl.