AED's in de gemeente Oss

man grijpt naar zijn borst

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als iemand binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang.

Wat kun je doen om te helpen?

Krijgt iemand een hartstilstand? Bel altijd eerst 112

Start zo snel mogelijk met de reanimatie en zorg dat er een AED (automatische externe defibrillator) wordt gehaald.

Word burgerhulpverlener

Ben jij 18 jaar of ouder en heb jij in de afgelopen twee jaar een reanimatietraining gevolgd? Meld je dan aan als burgerhulpverlener. Wanneer je dat doet, krijg je bij een reanimatie in jouw postcodegebied een bericht. Hierin staat exact waar je heen moet gaan om hulp te verlenen. Ook kun je een bericht krijgen waarin staat waar je de dichtsbijzijnde AED kunt vinden.
Lees meer op HartslagNu

Weet waar de AED’s hangen

In geval van nood wil je zo snel mogelijk een AED bij jou in de buurt vinden. AED’s hangen vaak op openbare plekken en in publieke gebouwen. Zorg dus dat je weet waar een apparaat hangt in jouw wijk of dorp.

De app HartslagNu is ook een handig hulpmiddel. Gebruik de app om AED’s te vinden, in je eigen buurt of in een onbekende omgeving.
Download de app via HartslagNU

Schaf zelf een AED aan

Bedrijven en andere organisaties hangen vaak AED’s in en om hun gebouw. Wil je een AED aanschaffen? Neem dan contact op met de Werkgroep AED-beheer voor informatie en advies. Aanspreekpunt van de werkgroep is de stichting Hart voor Oss.

De werkgroep AED-beheer bekijkt waar actie nodig is om tot een dekkend AED-netwerk te komen. Zij zorgt er met subsidie van de gemeente Oss voor dat AED’s 24 uur per dag bereikbaar zijn. De werkgroep regelt aanschaf, onderhoud en vervanging van AED’s en beslist waar en welke AED’s op de kaart worden geplaatst. De kaart vind je via de website Hart voor Oss.

Veel AED’s zijn al geregistreerd, maar nog lang niet allemaal. Je hulp is daarbij nodig: hoe meer aangemelde AED’s, hoe meer levens worden gered. Check daarom de AED’s in je buurt. Mis je een AED op de kaart? Meld deze dan aan bij de werkgroep.